El passat 25 de gener els monitors i les monitores del sector Bages-Berguedà ens vam haver de despertar d’hora, ja que havíem organitzat una matinal formativa a Salelles.

Així doncs, a les 10h del matí i ben esmorzats, ens vam trobar un total de 53 monitors i monitores dels esplais Fent Camí, de l’esplai d’Avià, del Grup de Campaments l’Esparver, de l’esplai GEPS, del Gugu Esplai, de l’agrupament Roques Albes, de l’esplai Vic-Remei, de l’esplai Xiruques del Roc de la Mel i de l’esplai Merlot de Salelles, que era qui ens acollia al seu local.

L’activitat constava de dues formacions que es van realitzar paral·lelament. Una era sobre gènere amb l’objectiu de què els participants adquiríssin coneixements bàsics (què és el gènere, nomenclatures, tòpics…), reflexionar sobre el paper de l’esplai com a motor de canvi cap a la igualtat de gènere, així com poder adquirir eines que serveixin a l’esplai per a treballar l’educació amb perspectiva del gènere. L’altra formació que es va realitzar va ser sobre l’esplai com a eina de transformació social i incidència en el territori. Aquesta formació tenia els objectius de reflexionar sobre la capacitat de transformació social de l’esplai, conèixer la potencialitat i la força territorial d’un esplai i del seu treball en xarxa i, finalment, poder entrar en debat de quan i fins a quin punt un esplai ha o no de posicionar-se davant de les coses que passen.

Considerem que la matinal de formació ha estat èxit de participació, tant pel nombre de monitors i monitores, com pel nombre d’esplais, ja que hi hem participat 9 dels 12 esplais actius que conformem el Sector!

Per poder oferir una bona qualitat educativa en els nostres esplais, part del nostre projecte també implica seguir-nos formant. Les matinals són una oportunitat molt bona per a adquirir coneixements, però també per poder debatre i intercanviar experiències!