Esplais Catalans estem participant en un projecte amb amb altres federacions del lleure de Catalunya i la Fundació Vicki Bernadet, que consisteix en impulsar un protocol d’actuacions en abusos sexuals i altres maltractaments greus a infants en l’àmbit del lleure.

Tot i que la situació actual en relació amb aquest problema ha millorat molt en els darrers anys, segueix sent imprescindible la sensibilització social per tal d’adquirir consciència, coneixements i eines per a prevenir aquests abusos.

Les relacions que s’estableixen dins de l’àmbit del lleure són molt diferents a les familiars, i l’esplai és un lloc on un infant pot sentir-se en confiança per revelar que està sent víctima d’un abús. És doncs també deure nostre com a entitats educatives actuar correctament per tal de frenar aquestes situacions.

Poder participar d’aquest projecte és molt important, ja que s’elabora des de la participació dels esplais. La primera part d’aquest procés ha consistit en participar d’una formació sobre abusos en la qual hi han anat monitors i monitores dels esplais Puigcastellar, Garbí i l’Agrupa, així com una persona de la Secretaria Tècnica. Amb aquesta formació hem acabat elaborant un protocol provisional que cal que treballem a nivell intern d’Esplac. És per això que estem creant un grup de treball que es reunirà els dijous 28 de febrer i 7 de març a les 18h a les aules d’Avinyó 44 (Barcelona) i poder treballar el document i fer-hi les nostres aportacions.

Us animem a participar d’aquest grup de treball! Per fer-ho contacteu a través del correu bagesbergueda@esplac.cat, o parleu amb el vostres coordinadors territorials. Les vostres experiències i opinions conten! Com més siguem podrem fer un document més plural que ens representi!