A la vigília de Sant Jordi es presenta “I tu, què fas dissabte?” un conte infantil que reivindica la tasca educativa dels esplais

El proper 22 d’abril a les sis de la tarda es presenta, al teatre d’El Círcol de Badalona, el conte il·lustrat “I tu, què fas dissabte? L’aventura d’anar a l’esplai!” de Lia Casas Setplans, Mireia Pujol i Riera i Pol·len Edicions. El conte, que s’ha finançat a través d’una campanya de Goteo.org amb més de 150 cofinançadores, reivindica la importància d’educar en el lleure des de l’esplai i neix de la iniciativa d’Esplais Catalans en el marc del 40è aniversari de l’entitat. 

“I tu, què fas dissabte?”

Els protagonistes del conte, com la gran majoria d’infants i joves que van a l’esplai, es troben un dissabte per fer esplai. Aquest cop, però, hauran d’afrontar un obstacle inesperat: l’equip de monis ha desaparegut! A partir d’aquell moment, jugant i cooperant a partir d’un seguit de pistes misterioses, hauran d’intentar de totes les formes possibles que tornin els monis. Ho aconseguiran?

Així s’inicia l’aventura de “I tu, què fas dissabte” que pren com a objectiu que els petits i grans lectors descobreixin la tasca educativa que caracteritza als esplais. El conte il·lustrat pretén, des de la reivindicació, mostrar com els esplais de base laica i voluntària transformen i eduquen mitjançant el joc i les dinàmiques.  

A més, el conte neix de la voluntat de crear un recurs il·lustrat dedicat a la infància  i s’acompanya de jocs durant tota la lectura, a partir dels quals els infants hauran de trobar objectes amagats que han proposat els esplais de l’entitat. També compta amb un glossari dels jocs als quals els protagonistes juguen durant el conte.  

Sobre l’autora

El conte, publicat sota el pseudònim Lia Casas Setplans (que compta amb les mateixes lletres que Esplais Catalans) està escrit des del Grup de Treball del 40è aniversari de l’entitat. Un equip de monis socis i sòcies, dirigents i treballadores d’Esplais Catalans han estat qui s’ha encarregat de la creació i redacció del conte. 

Per les il·lustracions s’ha comptat amb l’artista Mireia Pujol i Riera, de Vilassar de Dalt, que ha estat implicada durant tot el procés creatiu del conte. “I tu, què fas dissabte?” a més, ha estat editat per l’editorial Pol·len Edicions i properament es podrà trobar a llibreries i biblioteques d’arreu de Catalunya. 

La presentació

El conte es presentarà el proper 22 d’abril al teatre del Círcol, la vigília de Sant Jordi. La presentació serà també l’acte inaugural del 40è aniversari i comptarà amb els parlaments de les persones fundadores de l’entitat i d’actuals dirigents, un col·loqui d’infants d’Esplais Catalans, de la il·lustradora i de membres de l’editorial.

A banda, també es visionarà el documental Transformar Educant”, un film audiovisual que mostra com actuen en el seu entorn els esplais dia a dia. 

Podeu consultar el programa complet de la presentació aquí.