Una de les accions del projecte d’Inclusió i Diversitat és difondre tots els recursos disponibles per als esplais respecte la temàtica. Per això us fem un resum d’algunes activitats, protocols i llibres que poden resultar d’utilitat per pensar sobre les migracions, les refugiades i la diversitat cultural a l’esplai.

L’objectiu del projecte és crear una xarxa de coneixements i reflexió a l’abast dels esplais i de les monitores per tal de crear models de desenvolupament de sensibilitat vers la diversitat. Aquest mes d’abril hem repartit el Mirall de Realitats durant les reunions de sector: un recurs que ofereix propostes d’activitats per a que els esplais desenvolupem amb infants, joves i amb el mateix equip.

Ara us posem a l’abast una infografia amb l’explicació breu d’altres materials que trobarem al Banc de Recursos d’Esplac!

  • Guies i idees: com podem establir relacions amb Serveis Socials? Volem saber més sobre l’acollida de menors «en situació irregular» o com millorar les nostres relacions externes? Són algunes estratègies que podem valorar per començar pensar si a l’esplai som, volem ser i com un reflex de la realitat que ens envolta.
  • Dinàmiques: proposa de diferents temàtiques per a reflexionar sobre temes de diversitat cultural, migracions i refugiades.
  • Llibres i altres: publicacions d’Esplac i articles d’opinió molt interessants.

Si amb aquests no en tenim prou, fent una cerca concreta amb la categoria «aprenentatge intercultural» trobarem moltes més propostes!

Si el tema ens interessa, volem compartir experiències personals o de l’esplai, debatre i reflexionar sobre la diversitat cultural, el racisme i la inclusió, ens trobarem el proper dimecres 10 de maig a les 19:30h (lloc a confirmar segons les participants). T’interessa venir? Escriu a esplac@esplac.cat i ens posarem en contacte amb tu!