Del 10 al 13 de març el grup d’Esplac del projecte internacional Kids Got Rights (infants de l’Esplai Xirusplai) van rebre a Barcelona als infants d’Anglaterra, Itàlia, Dinamarca, Eslovènia, Finlàndia i Alemanya per dur a terme el Check-in Meeting. 
Alguns dels infants d’Esplac que participen en el projecte Kids Got Rights van rebre a Barcelona, del 10 al 13 de març, a la resta de països del projecte. Al llarg dels dies van fer diferents jocs i van debatre molt. Van conèixer lIFM-SEI, l’entitat que coordina el projecte, i l’equip de recerca de la Universitat de Barcelona, que els hi van fer una gimcana perquè seguint unes pistes, a part de veure Barcelona, coneguessin el que havien estat fent els últims mesos els seus companys de projecte. I per fer cohesió nocturna, de ressopó es van intercanviar els menjars típics que havien portat de cada país.

Un cop més, la trobada ha sigut un èxit. Ara, toca carregar les piles per explicar-ho a la resta de companys i per preparar-se pel següent destí… per setmana santa quatre infants més es retrobaran a Àustria amb els altres grups i en tenen moltes ganes!

Què és el projecte Kids Got Rights?

És el projecte que reclama els Drets dels Infants en què els propis participants són protagonistes del desenvolupament i implementació del projecte. Com? Doncs participant en reunions i activitats amb altres infants, formant-se, organitzant tallers i formacions… Així doncs l’objectiu primordial és posar en pràctica la participació infantil per tal de prendre consciència dels propis drets i fer incidència al seu entorn.

És un projecte coordinat per la IFM-SEI i que compta amb la participació d’Esplac i altres entitats d’educació no-formal d’Anglaterra, Itàlia, Dinamarca, Eslòvenia, Finlàndia i Alemanya. A més a més, també hi participa un grup de recerca de la Universitat de Barcelona, que proporciona eines per posar en pràctica la participació infantil.