Aquest any ens tornarem a trobar el 25 i 26 de febrer a l’Alberg de Cabrera de Mar (Xanascat) per parlar sobre el PAIDOCENTRISME i LA PARTICIPACIÓ D’INFANTS I JOVES

Aquest curs 2022-2023 celebrem la novena edició de l’Escola d’Esplac a l’Alberg de Cabrera de Mar. Durant el cap de setmana del 25 i 26 de febrer ens reunirem per parlar sobre el Paidocentrisme i la participació d’infants i joves als esplais. Aquest any apostem per un format més interactiu on trobarem espais de cohesió, intercanvi i reflexió conjunta, en format d’exposició, dinàmiques i tallers. Alhora, també comptarem amb una taula rodona i una ponència.

El Paidocentrisme és la teoria que col·loca les necessitats,  interessos i aprenentatges dels infants al centre del procés educatiu. Hi ha moltes maneres de posar l’infant al centre, i una d’aquestes és mitjançant la participació.

En aquesta edició expertes i experts en participació d’infants i joves ens ajudaran a contextualitzar la situació de les infàncies a la societat per conèixer les diferents realitats i necessitats d’aquestes i què podem fer per avançar cap a un model de ciutadania activa i participativa. Per això ens preguntarem com fomentar processos de participació d’infants i joves als esplais, ens qüestionarem el rol de les monitores i monitors en aquests processos i descobrirem orientacions, claus i reptes per avançar cap a una cogovernança de l’entitat. Creiem necessari impulsar una reflexió profunda als esplais amb els mateixos infants i joves sobre com fer que la nostra entitat sigui més participativa en la dimensió política per avançar i així evitar que les decisions no recaiguin únicament en mans de les que som “les persones adultes de l’entitat”.

El cap de setmana té una quota de 20 € i inclou la participació a tots els espais formatius del cap de setmana, l’allotjament a l’alberg de Cabrera de Mar, i l’esmorzar i dinar de diumenge.

Descobreix totes les ponents i talleristes ja confirmades, el programa, i tota la informació disponible a la pàgina web de l’Escola d’Esplac! En aquesta pàgina també hi trobaràs els formularis d’inscripció per a persones sòcies i externes (si ets moni, inscriu-te a través de l’Era!).

No t’ho pensis més i inscriu-te! 

Nota: La participació en totes les sessions formatives de l’Escola d’Esplac, convalida 12 hores associatives dels cursos d’Èxit del programa Marta Mata de l’Escola Lliure El Sol. Les hores associatives només compten si s’assisteix a tota la jornada formativa, ja que es contempla com una experiència formativa amb sentit quan és completa.