Des d’avui, 8 de febrer, fins el 27 de febrer us podeu inscriure a la cinquena edició de l’escola de formació d’Esplais Catalans, que enguany porta per lema “Som diverses, som inclusives” i tindrà lloc l’11 i 12 de març a Vic

Aquest any, tal i com van escollir els esplais en una votació abans de l’estiu 2016, el tema principal serà la diversitat a l’esplai. Per això, el lema de  l’Escola d’Esplac 2017 és “Som diverses, som inclusives”.

Els esplais defensem la diversitat com una font d’enriquiment i aprenentatge: diversitat cultural, d’origen, de capacitats, d’identitat afectivosexual, de gènere, d’estatus socioeconòmic… Volem facilitar que els esplais esdevinguem espais d’inclusió per als infants, monitors/es i famílies, i que reflectim la realitat dels nostres territoris a través d’estratègies concretes per a cada realitat.

Actualment, però, els esplais no som un mirall de la realitat, som conscients que ens queda molt per fer i tenim dubtes, inseguretats, pors i dificultats per ser el que volem arribar a ser… Per això ens formem i treballem!

Enfoquem aquesta Escola d’Esplac com un primer pas del procés per a ser espais inclusius. Volem escoltar, compartir i conèixer les experiències d’altres col·lectius i projectes que treballen en entorns més diversos que els esplais per a construir noves mirades. També ens cal situar-nos. Volem elaborar discurs que expliqui des d’on ens mirem la diversitat.

Seguint el format de les jornades de l’any passat, comptarem amb una ponència d’obertura, tres taules rodones, experiències inclusives, un espai de creació i una ponència de cloenda.

Podeu consultar tota la informació del programa a la pàgina de l’Escola d’Esplac al web. També trobareu les dades més rellevants sobre les educions anteriors, per començar a escalfar motors.

Teniu dues modalitats d’inscripció:

  1. Si ets monitora o monitor d’un esplai d’Esplac, podràs incriure’t entrant a l’EsplacNet amb el teu nom d’usuari i contrasenya. Un cop a dins, trobaràs el formulari d’inscripció a la secció “Trobades”.
  2. Si ets dirigent, soci/a o una persona externa a l’entitat, fes clic aquí per accedir al formulari d’inscripció i segueix els passos que t’indiquem per formalitzar la inscripció.

Recordeu que les places són limitades! No badeu!

Si teniu qualsevol dubte o necessiteu més informació, ens podeu escriure a organitzacio@esplac.cat.

Trobareu tota la informació sobre les inscripcions i el programa a la pàgina de l’Escola d’Esplac al web!