Participa amb el teu grup de joves en un intercanvi amb 6 països a Àustria!

Què és Partycipation?

És un intercanvi amb 42 joves de 6 països diferents que tindrà lloc al sud d’Àustria durant part de les vacances d’hivern. Tractarà el tema de la participació intentant desenvolupar noves estratègies per fer que les nostres activitats siguin més inclusives i participatives. En una setmana experimentareu diferents mètodes educatius no formals, activitats a l’aire lliure (tant a la natura com a la ciutat) i coneixereu diferents formes de comunicació i estratègies de comunicació, així com diferents organitzacions i cultures. Hi participaran 6 grups de 5 joves i 2 monis de Esplac (Catalunya), Kinderfreunde (Àustria), Georgian Falcons (Geòriga), SJD Die Falken (Alemanya), Arciragazzi (Italia) i Scout Group Krsten Jon (Macedònia)

.

Qui ho organitza?

Ho organitza la nostra organització sòcia a Àustria “Österreichische Kinderfreunde”. Österreichische Kinderfreunde és una organització infantil i juvenil situada a tot Àustria amb seu a Viena. Promouen els drets dels infants i l’educació no formal, per això la participació és una qüestió clau per a ells. Tenim una llarga història de cooperació entre Esplac i Kinderfreunde, el curs passat una moni d’Esplac va fer el Servei de Voluntariat Europeu amb ells! Podeu saber-ne més visitant aquí la seva pàgina web.

.

On i quan es farà?

L’intercanvi tindrà lloc del 28 de desembre de 2018 al 5 de gener de 2019 a Àustria. Del 26 de desembre al 3 de gener estareu allotjats al Falken-Camp de Döbriach i del 3 al 5 de gener a un hostal juvenil a Viena. El Falken-Camp es troba al sud d’Àustria a l’estat federal de Caríntia, al costat del llac Millstätter. Com que la vostra estada serà a l’hivern i fa fred, no acampareu sinó que estareu allotjats en bungalows amb capacitat de 8-12 persones. Si voleu saber-ne més o veure fotos del Falken-Camp podeu visitar aquí la seva web. A més, hi haurà accés WIFI durant tota l’estada.

.

Quin és el cost?

L’intercanvi és totalment gratuït! Els costos d’allotjament, menjar, materials i viatge estan coberts per una subvenció del programa Erasmus+ de la Unió Europea. La subvenció cobreix fins a 275€ per personal per les despeses de viatge.

.

M’interessa! Quins son els requisits?

Busquem un grup de 5 joves d’entre 14 i 17 anys i dos monis. Idealment una de les dues monis hauria de tenir experiència en activitats internacionals, però no és imprescindible.
Del 26 al 28 d’octubre de 2018 hi haurà una reunió preparatòria a Viena en la que hi haurien de poder participar un moni i un jove del grup. Tots els costos de transport, allotjament, menjar i materials de la reunió també estan coberts per la subvenció.

.

Perfecte! Com m’inscric?

Si amb el vostre grup de joves esteu interessats a participar d’aquesta experiència i passar un cap d’any inoblidable amb joves d’arreu d’Europa, ompliu aquest formulari abans de l’1 d’octubre de 2018. Esplac farà un procés de selecció amb tots els esplais interessats. Si teniu alguna pregunta envieu un correu a internacional@esplac.cat

.

Informació pràctica

Dates: del 26 de desembre 2018 al 5 de gener 2019
Lloc: Àustria (Falken-Camp Döbriach i Youth Hostel Viena)
Qui: un grup de 5 joves de 14 a 17 anys i dos monis d’Esplac
Cost: GRATUÏT! L’intercanvi està subvencionat per la Unió Europea
Termini inscripció: 1 d’Octubre
Inscripció: ompliu el formulari