El Diumenge 12 de març de 2023 celebrarem la quarta edició de les Jornades Dissidents a la Cendra, un espai impulsat des de l’Assemblea de Joves de Sant Antoni (Fossat del Mercat de Sant Antoni) sobre la temàtica de “Drets Sexuals i Reproductius”.

Un cop més la Comissió de Gèneres i Sexualitats Diverses i Dissidents ha tornat a organitzar les ja consolidades Jornades Dissidents. Aquestes jornades son un espai de formació per les monitores i monitors d’Esplac per a reflexionar al voltant de temes relacionats amb gèneres i sexualitats. La primera edició es va basar en la temàtica trans, la segona en el desig sexual i l’última en les corporalitats.

El tret de sortida de les Jornades serà una ponència introductòria a càrrec de l’Anna Sala, antropòloga especialitzada en gènere i membre de l’àrea comunitària de l’Associació pels Drets Sexuals i Reproductius. A continuació hi haurà l’opció d’assistir a un de tres tallers:

Estigma, vulneracions i drets de les treballadores sexuals. A càrrec de Maria Riot.

“Si no t’haguessis fet la foto…”: Prevenció de les violències sexuals a l’adolescència. A càrrec de Candela.

Aterrem la perspectiva de drets sexuals i reproductius a través de dinàmiques i de treball grupal. A càrrec del Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJAS)

A continuació, farem un bingo musical dissident on podeu arribar a guanyar algun premi! Serà un espai lúdic amenitzat per les cançons de temàtica GSDD. En acabat, dinarem plegades i hi haurà un espai d’aterratge d’idees, que finalment serà el tancament de les Jornades.

Les IV Jornades Dissidents tindran lloc a la Cendra (Fossat del Mercat de Sant Antoni). Començaran a les 9:00h del matí i finalitzaran a les 16h de la tarda.

L’activitat té un cost de 5€ per participant, que inclou l’accés a les ponències i formacions, un esmorzar durant l’hora d’inscripcions, el dinar, i la participació en el bingo musical dissident! Si sou monis o sòcies d’Esplac, podeu inscriure-us a través de l’Era. Recordeu que podeu fer-vos sòcies d’Esplais Catalans en qualsevol moment. Per altra banda, les persones externes a l’entitat us podeu inscriure a través d’aquest formulari. Teniu fins al 6 de març per apuntar-vos!

Per qualsevol dubte podeu contactar a generesisexualitats@esplac.cat i estigueu pendents de la nova pàgina web de les Jornades Dissidents.

Quarta edició Jornades Dissdents 2023