La formació tindrà com a lema “Fighting Racism- Engaging for Diversity” i es durà a terme al centre Kurt Löwenstein de Berín entre el 27 de desembre i el 3 de gener

Ja ha arribat a Esplac una de les convocatòries més esperades de l’any per alguns dels monitors i monitores dels esplais: la International Winterschool! Per als que llegiu aquest nom per primera vegada, es tracta d’una formació en què es treballen temàtiques diverses d’abast internacional a partir de dinàmiques, tallers i debats molt participatius. En general, s’hi aborden temes com:

  • La discriminació i l’exclusió per diferents motius.
  • Els drets per a la igualat de gènere.
  • El paper dels mitjans de comunicació.
  • Els drets dels infants i dels joves.
  • El rol de l’associacionisme en un context capitalista.
  • La política i l’educació com a armes de treball.

Enguany, el tema escollit és la lluita contra el racisme i, des de la formació, es pretén fer una anàlisi dels diversos factors, tenint en compte perspectives com les de la teoria marxista per poder reflexionar sobre la relació entre el racisme i el capitalisme. S’intentarà, entre tots, entendre com el racisme es filtra a les nostres comunitats i descobrir per què cada cop està més acceptat a Europa.

Així doncs, si et sents atret per aquesta proposta i creus que podries aprendre-hi coses útils per al teu propi dia a dia i per a la tasca a l’esplai, al sector o a Esplac, no dubtis a inscriure-t’hi! Per fer-ho, clica aquí.

Informació pràctica

Títol: Fighting Racism- Engaging for Diversity
Dates: del 27 de desembre al 2 de gener
Lloc: Werftpfhul, a prop de Berlín (Alemanya)
Places: 5 monis d’Esplac
Cost: 60 euros (incloent-hi la formació i l’allotjament)
Subvenció: se subvencionen fins a 275 euros per participant.
Final del període d’inscripció: dilluns 30 d’octubre

Vídeo de l’edició del curs passat!