El passat cap de setmana 18 i 19 de març una trentena de monitores dels esplais del maresme van decidir formar-se de cara poder millorar la important tasca pedagògica que realitzen als seus esplais amb infants i joves.

Les monitores del Maresme van realitzar la segona trobada del curs a Canet de Mar el passat cap de setmana 18 i 19 de març, i van decidir formar-se al voltant de la, a vegades difícil, relació entre les emocions i el cos. A través de tècniques teatrals van treballar com reconèixer i expressar aquelles emocions que ens passen pel cos.

Cal destacar també les passejades en parelles i posterior taula rodona que van realitzar al voltant dels relleus a l’esplai. Mai és fàcil planificar i gestionar els relleus en els esplais, i és per això que en aquesta taula rodona van sorgir idees i propostes per assegurar la continuïtat dels esplais al Maresme lliure i tropical!

La trobada va ser autogestionada completament pel sector, el qual va generar i aconseguir unes formacions de gran qualitat que van deixar amb ganes de més a tota la comunitat de monitores i monitors maresmencs.

D’altra banda, es van dedicar dos espais de treball per acabar de definir la Tropicalitza’t, la Trobada General del Sector que tindrà lloc el proper 20 i 21 de maig a Montgat. Els infants i joves descobriran la història del maresme i l’expressió “Lliure i Tropical”… dos poblats que un dia van decidir compartir la riquesa de la seva cultura amb els i les maresmenques!

La cirereta del pastís la van posar les estrelles pedagògiques realitzades a la nit, i que van confirmar el bon ambient i la gran cohesió que tenen les monitores. Van compartir àpats al sol (i a la platja també!) on es van poder acabar de conèixier i intercanviar tot allò que viuen cada setmana als seus esplais.