A tots/es aquells/es que esteu planificant les activitats d’estiu, us volem preguntar: com n’és d’aventurer el vostre esplai? Us imagineu conèixer una altra cultura? Us atreviu a comunicar-vos en una altra llengua, tastar nous sabors i viure noves experiències? Us agraden els reptes? Si heu respost que sí, aleshores ja us podeu plantejar organitzar un intercanvi internacional!

Com sabeu, des d’Esplac apostem per l’internacionalisme per ser el valor que, potenciant-lo, ens permet conèixer el nostre entorn i transformar-lo així com desenvolupar una consciència de responsabilitat mundial compartida. L’Estel Buch ho explica molt bé en aquest article publicat ja fa uns mesos al Som Esplai, arrel de l’organització del Together for Diversity l’estiu passat. Esperem que us inspiri i us animeu!

Tots els esplais que ja us hagueu decidit o esteu pensant fer un intercanvi internacional, feu una proposta al vostre o a la vostra coordinadora de projectes de sector el més aviat possible. Per començar a preparar el projecte hi ha moltes coses a decidir en les quals us podem donar suport: quantes persones volem participar-hi? Ens associem amb algun altre esplai per fer l’intercanvi? Quina regió europea voldríem conèixer? Quines temàtiques ens interessen més? Volem marxar o acollir? Quin cost tindrà l’intercanvi i com ho finançarem?

Recentment, la Comissió Europea ha estrenat el programa Erasmus Plus que podria finançar en part el vostre projecte, tal i com anteriorment feia el programa Youth in Action. Això sí, us haureu d’afanyar per a presentar el vostre projecte a temps, ja que la data límit d’entrega és el 17 de març a les 12.00 del migdia. Podeu veure quins són els primers passos per a registrar la vostra sol·licitud i descarregar-vos el formulari de sol·licitud per anar-vos-hi familiaritzant. Des d’Esplac us assessorarem!

En breu en publicarem informació més detallada. Stay tuned!