Del 24 al 31 de Març, a Milà (Itàlia), hi haurà una formació internacional de 30 joves, dels 18 als 30 anys, sobre masculinitats des d’una perspectiva feminista, “I ACT: EXPLORING MASCULINITIES”. L’últim dia per apuntar-se és el 27 de Gener!

Quin és el paper dels homes en la prevenció de la violència de gènere? Sabem com podem superar aquest tema? L’IFM-SEI et dóna l’oportunitat de participar en una formació internacional (no cal que siguis expert però sí que estiguis interessat/ada en el tema) sobre els diferents tipus de masculinitat i com involucrar als homes en un discurs des d’una perspectiva feminista.

De què tracta? Els participants es reuniran durant set dies per a explorar els diferents tipus de masculinitats com la masculinitat tòxica, la masculinitat hegemònica i la masculinitat femenina. Tindrem l’oportunitat de descobrir el tema de les masculinitats i la violència sexual des d’una perspectiva feminista i establir vincles amb els moviments feministes sobre el tema en la implementació de projectes locals. A més, explorarem com involucrar als homes en el discurs sense ocupar l’espai de les supervivents i com actuar en solidaritat. El seminari abordarà l’anàlisi de la violència sexual basat en el poder. Examinarem les iniciatives actuals en les nostres organitzacions i oferirem un espai per pensar què hem de fer i com desenvolupar els nostres propis projectes i accions.

Quin és el preu?
80 €: Allotjament, menjar, programa i despeses de viatge.
El projecte cobreix el 70% de les despeses de viatge. Els reemborsaments de viatge es realitzaran després del projecte.

Perfil persones participants:
– Tenir entre 18 i 30 anys.
– Estar actiu en una organització membre de IFM-SEI o treballar/ser voluntari directament amb infants i/o joves com a ajudant, líder, treballadora juvenil, educadora…
– Tenir experiència en el tema de les masculinitats i la prevenció de la violència sexual, la sexualitat o tenir el desig d’iniciar un projecte sobre un d’aquests temes.
– Tenir almenys un nivell intermedi d’anglès.
– Poder assistir a tot el seminari, participar en el seminari web introductori i la tasca preparatòria abans del seminari
– Prendre la iniciativa en projectes localitzats després del seminari i la difusió en línia, la qual cosa plantejarà els temes de masculinitats i el model de prevenció de la violència sexual.
– Tenir la motivació per a retornar l’experiència d’aprenentatge a les organitzacions i / o comunitats del tu país.

Encoratgem especialment als homes joves a postular-se per a participar en aquest seminari. El contingent de dones de IFM-SEI se suspendrà per a aquest seminari amb la finalitat d’oferir més espai per a aquest grup objectiu.

Vull saber-ne més: Trobaras més informació al web de l’IFM o contacta amb internacional@esplac.cat i/o contact@ifm-sei.org.

M’hi apunto: Abans del diumenge 27 de gener del 2019 (23:59 CET). Has d’omplir aquest formulari: