Els pròxims 13 i 14 d’abril arriba la desena edició de l’Escola d’Esplac a Manresa. Aquest any ens retrobem per parlar sobre anticapitalisme i esplai.

Aquest curs 2023-2024 posem la mirada en l’anticapitalisme. Ho farem a través de ponències, tallers i una exposició on podrem reflexionar conjuntament i portar a debat el paper del neoliberalisme als esplais. En quines situacions ens trobem durant el dia a dia? Quines pràctiques capitalistes reproduïm des de les nostres entitats?  Intentarem donar resposta a aquestes preguntes i obtenir eines per fer front al sistema en què vivim. 

Des d’Esplac, no oblidem que els esplais ja som una proposta alternativa a l’educació del sistema amb un gran component de transformació social. Això, però,  no ens eximeix de reproduir actituds i dinàmiques pròpies del capitalisme. Per aquest motiu és necessari generar espais on poder parlar-ne, compartir visions i construir discurs polític col·lectiu. 

En aquesta ocasió, comptarem amb la participació entre d’altres d’en David Fernàndez (El capitalisme en el punt de mira) i l’Escola Popular de Manresa (Eduquem en l’anticapitalisme: Pedagogia crítica, popular i emancipadora), entre d’altres.  Ja podeu conèixer el programa al complet, ponents i talleristes de l’Escola d’Esplac 2024 consultant l’apartat a la nostra pàgina web!

Corre i no et quedis sense plaça! 

Si sou monis o dirigents, ja us podeu inscriure a través de l’Era>Personal>Activitats. En cas de ser sòcia o soci d’Esplac o una persona externa, ho podeu fer a través del següent formulari. La quota és de 20€ per participant i us podeu inscriure fins a 5 monis per esplai. Les inscripcions estan obertes fins al 5 de març i, en cas que s’esgotin les places, quedareu en llista d’espera. Més informació a l’apartat web de l’Escola d’Esplac 2024.

Nota: La participació en totes les sessions formatives de l’Escola d’Esplac, convalida 12 hores associatives dels cursos d’Èxit del programa Marta Mata de l’Escola Lliure El Sol. Les hores associatives només compten si assisteix a tota la jornada formativa, ja que es contempla com una experiència formativa amb sentit quan és completa.

Cartell Escola d’Esplac 2024 – Jordi Barenys Haya