L’activitat se celebrarà el diumenge 8 d’octubre a l’Esplai Xiroc i tindrà l’economia circular com a tema central

Un any més, des de la comissió Reduint Petjada ens posem en marxa per organitzar les Jornades Ambientals, un espai amb què pretenem formar els monitors i monitores d’Esplac sobre temes relacionats amb l’educació ambiental, per tal d’aprendre com funcionen els processos que afecten la natura i com podem gestionar els recursos per viure de manera sostenible.

El tema central de les IV Jornades Ambientals serà l’economia circular, un sistema que té com a objectiu reduir el consum de materials i minimitzar la producció de deixalles, a partir de posar èmfasi en els conceptes de reduir, reutilitzar, reparar i reciclar. Per tractar la temàtica d’una manera adequada, comptarem amb la presència de tres ponents experts:

-Dídac Ferrer, professor de la UPC expert en economia circular i comunitats col·laboratives.
-Marina Sánchez, activista i economista feminista.
-Ariadna Mendieta, membre de la cooperativa d’educació, formació i participació comunitària L’Esberla SCCL.

Les jornades tindran lloc al local de l’Esplai Xiroc, a Barcelona, i arrencaran a les 10 h del matí amb un esmorzar i una taula rodona en què abordarem la proposta de l’economia circular i la compararem amb altres propostes d’economia alternatives, com són l’economia feminista i l’economia solidària. També debatrem perquè cal que parlem d’alternatives econòmiques als esplais i com podem fer-ho d’una manera dinàmica i efectiva.

Després de dinar, realitzarem un taller per teixir les estratègies sobre com podem aplicar l’economia circular (i altres opcions d’economia) a l’esplai, per tal que la nostra activitat educativa sigui sostenible.

Les jornades tindran un preu de 4 euros per persona i inclouran les activitats i els dos àpats (esmorzar i dinar). Per inscriure-us-hi, heu de fer-ho a través de l’Esplacnet (esplac.cat/esplacnet) si formeu part d’Esplais Catalans, o enviant un missatge electrònic a esplac@esplac.cat si sou externs a l’entitat.

Esperem una gran participació! Reduïm la nostra petjada al planeta!