La sisena edició de les Jornades Ambientals, centrada en la creació de campaments sostenibles, bat un rècord de participació amb més de 80 persones assistents.

Aquest passat diumenge 6 d’octubre van tenir lloc les VI Jornades Ambientals que organitza cada any la Comissió Reduint Petjada d’Esplac. Enguany, el Casal Torre de La Sagrera (Barcelona) es va convertir en un espai de debat, reflexions i nous aprenentatges per aconseguir uns campaments més sostenibles.

Les més de 80 persones que van participar-hi (participació rècord en els 6 anys que porten celebrant-se) van tenir la sort d’escoltar la veu de persones de diverses organitzacions que treballen per la conscienciació del canvi climàtic com el moviment internacional Fridays For Future (amb dues representants a la ponència inicial) i d’altres organitzacions que durant el matí van fer ponències simultànies: Terra Mullada i Espigoladors, així com l’esplai Isard Flor de Neu amb les seves bones pràctiques. Tot això acompanyat d’uns àpats amb menjar ecològic, de proximitat i vegà a càrrec de la cooperativa d’inclusió social Diomcoop.

A la tarda, per fer baixar el dinar, va arribar el moment d’aterrar les Jornades als esplais amb uns tallers per fer campaments més sotenibles. Primer van aprendre a fer sabó i pasta de dents ecològica. També va haver-hi una activitat a càrrec del moviment Extinction Rebellion amb dinàmiques sobre com treballar la sostenibilitat a l’esplai, i finalment es va crear un espai de recull d’informació per compartir i posar en comú l’après durant el dia.

Per acabar, les membres de la comi Reduint Petjada van presentar un nou recurs pels esplais: uns documents per facilitar i ajudar als esplais a crear uns esdeveniments sostenibles. Un document interactiu al qual podeu accedir fent clic aquí. A més, també podeu veure un vídeo resum amb conclusions extretes per les participants aquí.