La cinquena edició de les Jornades Ambientals es va celebrar amb una participació rècord de 56 persones.

Diuen que quan una persona, una associació o un esdeveniment fa 5 anys significa que ja començar a consolidare-se al món i a ser conegut per la resta. Si parlem de les Jornades Ambientals, podem afirmar que comencen a ser un espai de referència a Esplac per a repensar com volem, des dels Esplais, relacionar-nos amb el món.

Tot i que el diumenge 7 d’octubre es va llevar ben ennuvolat, això no va espantar les 56 monitores d’esplac les quals a les 10 ja començaven a treure el cap al Casal Popular 3 Lliris de Gràcia, històric espai del barri que aquest any s’ompliria de debat i reflexions.

Amb un format similar al de l’any passat, el matí de les jornades va ser dedicat a escoltar i gaudir d’una taula rodona on la Laura Fernández, les youtubers reinas y repollos i l’Eze Paez van debatre al voltant del caràcter especista de les societats on vivim i també allò que podem fer des del nostre dia a dia a l’Esplai. La taula rodona va acabar a l’hora de dinar, moment que vam aprofitar per menjar una excel·lent paella de verdures i agafar forces per a la tarda.

Cap a la primera hora de la tarda, va arribar el moment on els esplais passàvem a ser els protagonistes: Que fem des de l’esplai? Com tractem amb els infants la relació amb el món animal i natural? Ho parlem amb les famílies? Com afrontem aquests debats a l’equip de monis? A totes aquestes preguntes li vam donar voltes i van sortir idees molt interessants per a aterrar el batibull d’idees que teníem.

Finalment, el grup de teatre Deskallades van posar el punt a les jornades amb una impactant performance que fusionava a un mateix escenari reivindicacions feministes i antiespecistes de forma ben original.