Juntament amb L’Escola Lliure el Sol i la Fundació Ferrer i Guàrdia, Esplais Catalans us convidem a participar en aquesta nova edició de les Jornades d’Interculturalitat, diumenge 21 de maig, per treballar la construcció d’alternatives de cooperació, diàleg, coneixement i reconeixement mutu.

La nova edició de les Jornades d’Interculturalitat seran el proper diumenge 21 de maig a l’Ateneu La Bòbila del barri de Porta (Nou Barris). L’objectiu de l’edició d’enguany és crear sinergies entre projectes i organitzacions que desenvolupen l’acció comunitària des d’aquesta perspectiva i als mateixos barris, pobles o ciutats per avançar en la transformació de les relacions de desigualtat.

A les III Jornades d’Interculturalitat comptarem amb una ponència inaugural de Roser Girós, antropòloga de l’educació i investigadora sobre interculturalitat i activitats del fora escola, que contextualitzarà l’acció comunitària intercultural i plantejarà preguntes i reptes que ens acompanyaran al llarg del matí. A continuació, tindrem una taula d’experiències:

  • Associació Ubuntu: arran de conèixer el barri i les seves necessitats, va decidir ampliar l’oferta educativa per dur a terme projectes de lleure amb el veïnat.
  • Mujeres Pa’lante: espai d’acompanyament a dones migrants que ofereix informació, recolzament i una xarxa solidària.
  • Ruidophoto: presentaran el projecte “Infraexpuestos”, un taller de fotografia participativa realitzat conjuntament per un grup de joves marroquins que van arribar a Catalunya sense referents adults i per algunes monitores de l’Esplai GMM de Gràcia.

En l’edició anterior de les jornades vam comptar amb experiències per treballar les narratives antiracistes, com funcionen els marc mentals i com influeix l’imaginari social o els referents culturals en el nostre diàleg. Acompanyeu-nos aquest any per descobrir l’acció comunitària intercultural!

Us hi podeu inscriure ja des de la web de l’Escola Lliure el Sol. Les jornades són gratuïtes, però veureu que hi ha una quota de compromís, que serà retornada a les mateixes jornades.

Teniu tota la informació a la pàgina de les Jornades. Us hi esperem!