Vora una cinquantena de joves del Sector Ripollès, Osona i Moianès i del Sector Bages, Berguedà i la Cerdanya han participat en el Curs d’Iniciació al Monitoratge (CIM) a la casa de colònies Curtius, a Lluçà.

Després del bon resultat del Curs Marta Mata Acollida (CMMA) del curs passat, aquest any s’ha decidit continuar amb la tasca formativa i dedicar un cap de setmana a preparar a les futures monis per a la tasca que duran a terme el curs vinent o que ja estan duent a terme.

La trobada ha començat dissabte al matí. Després de les presentacions i els jocs de coneixença corresponents, ha arribat el moment de formar-se. Les primeres formacions han estat sobre associacionisme educatiu, educació en el lleure i ideari, amb l’objectiu d’establir una base comuna sobre la manera en què eduquem als esplais.

A la tarda, després d’un dinar de carmanyola, ha sigut el torn dels recursos metodològics i les eines didàctiques. En aquests espais formatius, les participants han posat nom a tot el que es fa a l’esplai per a educar i, a més, han aprofitat per compartir i aprendre un munt de recursos dels altres esplais.

Les monitores i monitors han preparat sopar per a tothom, però el dia no ha acabat aquí! La jornada a tancat amb l’esperat moment de l’activitat de nit, on s’ha continuat aprenent sobre l’estructura d’Esplac i el seu funcionament però a través de dinàmiques més lleugeres.

Finalment, diumenge ha tocat fer la formació sobre decreixement i justícia climàtica, un dels principals valors d’Esplac. Amb tot, un cop acabades les formacions i el dinar del diumenge, s’ha procedit a tancar el cap de setmana amb molt bon regust de boca, així que segur que l’any vinent es tornarà a repetir el CIM intersectorial del Sector Ripollès, Osona i Moianès i el Sector Berguedà, Bages i la Cerdanya!