La Comissió de Gèneres i Sexualitats Diverses i Dissidents participa d’una formació oberta sobre Justícia Global, un espai per reflexionar sobre aquest tema des dels feminismes.

La Comissió de Gèneres i Sexualitats Diverses i Dissidents (GSDD), conjuntament amb algunes monis d’Esplac, s’ha format en Educació per a la Justícia Global, una càpsula impartida per l’Escola Lliure el Sol. La comissió tenia ganes d’aterrar el concepte de Justícia Global a les dissidències de gènere i sexuals, aprofundint en la branca dels feminismes.

La formació va començar fent connectar a les participants amb la part més emocional que es desperta quan parlem de la Justícia Global, generant un espai on visibilitzar quines lluites socials els interpel·len i parlar sobre els sentiments que els remou a cadascuna. Tot seguit, la formació va continuar amb la presentació de diverses notícies de projectes, associacions i entitats que treballen amb temàtiques de Justícia Global (directe o indirectament) en el seu dia a dia, analitzant quines són les claus del seu èxit. A través d’aquest espai, les participants van evidenciar que des de allò més local es poden fer moltes accions per la Justícia Global.

La part final de la formació va consistir a col·lectivitzar els diferents debats i reflexions que l’associacionisme manté al voltant de la Justícia Global, profunditzant els diferents eixos que l’engloben. La Comissió GSDD s’emporta molts reptes de cara al futur per seguir treballant la Justícia Global!