El passat cap de setmana 17 i 18 de maig el sector Barcelona va realitzar les Konjuntivitis (trobades de grups d’edat) de Joves, Mitjans i Xics-petits.

Les Konjuntivitis serveixen per promoure l’intercanvi i la coneixença entre els esplais del sector, tant dels infants com dels joves, i els i les monitores. Creiem necessària la realització de trobades d’aquesta mena, ja que promouen el sentiment de pertinença a l’esplai i es coneixen altres realitats esplaieres de la ciutat. Totes les trobades de grups d’edat han estat dinamitzades per les corresponents comissions organitzadores, que han buscat la participació del màxim d’esplais del sector i han vetllat -amb més o menys rapidesa- per l’organització de la trobada.

A continuació podeu llegir la crònica de les trobades de cada grup d’edat!

Xics i petits

Podeu veure la crònica de la Konjuntivitits del grup de Xics i de Petits al Som Esplai

Mitjans

El cap de setmana del 17 i 18 de maig el sector Barcelona va realitzar vàries Konjuntivitis; aquestes són trobades de grups d’edat dels diferents esplais del sector. Una d’elles és la que van fer diferents grups de Mitjans!

Marxant dissabte al matí des del centre de Barcelona, vam arribar a la casa de colònies el Pinar (Canyelles). Vam participar aprop de 70 infants d’entre 8 i 12 anys de 6 esplais diferents del sector, que havíen de passar un cap de setmana de creuer!

O això és el que creien ells i elles perquè… de sobte van naufragar, anant a parar a una illa desconeguda, mai investigada per ningú! Allà els esperaven les tribus autòctones d’aquell indret, que feia temps que cap persona els anava a visitar. És ben sabut que les tribus de les illes perdudes a l’oceà són molt hospitalàries, pel que els van preparar una gimcana als infants amb l’objectiu que es poguessin conèixer millor: havien de descobrir les coses que diferenciaven als mitjans de la tribu i guanyar-se, així, el respecte dels seus caps. I un cop entrada la nit, les tribus van fer una demostració de les seves danses i balls característics de l’indret, que els infants van aprendre amb molt de gust!

Ara bé, el diumenge es va complicar la cosa ja que havien de tornar a casa des d’aquell punt remot i desconegut del mapa. Així que van haver de demanar consell, suport i fer una mica la pilota a la gent de la tribu per poder tornar a casa: i així va ser!

La Konjuntivitis és un espai de coneixença i participació dels infants i joves en una activitat comuna que els permet conèixer altres infants d’esplais, noves maneres de funcionar i promoure el sentiment de pertinença a l’esplai. Coses a millorar de la trobada? Moltes! Però d’altres que van anar molt bé, i que valorem amb èxit. Tant els infants com els i les monitores estaven motivades durant el cap de setmana i els infants van participar, d’una manera molt motivada, durant les activitats programades.

Ara ja s’acaba el curs, i ho hem tancat amb una gran activitat al sector. Volem repetir aquesta trobada de cara als propers cursos, intentant que s’animin més esplais i més infants a participar-hi. Treballant conjuntament podem aconseguir que sigui una gran trobada de mitjans dels esplais de Barcelona, i així serà!

Joves

El cap de setmana 16, 17 i 18 de maig el sector Barcelona va realitzar vàries Konjuntivitis; aquestes són trobades de grups d’edat dels diferents esplais del sector. D’entre les que es van realitzar, aquí explicarem com va anar la de Joves!

Marxant divendres a la tarda des de Barcelona, van instal·lar-se al terreny d’acampada de Can Girona (Mollet del Vallès). Hi van participar 7 esplais del sector amb més de 110 participants d’entre 15 i 18 anys.

Després de la instal·lació i muntatge de les tendes, els i les joves van tenir una estona de coneixença i preparació del que seria un cap de setmana força intens. Dissabte van participar de diversos tallers pel matí: serigrafia i plantilles, dansa, circ i malabars, ioga i massatges, teatre, acrosport i sabó. En general, les valoracions dels tallers són bones tot i que algun d’ells no acabés de sortir com s’esperava! Va haver algun contratemps, com el sabó que va acabar per convertir-se en una pasta enganxada a l’olla que l’estava bullint!

A la tarda i després de dinar, els i les joves van participar de sessions de debat i formació que els i les monitores dels esplais dinamitzaven segons els interessos dels i les participants. Aquestes sessions van dividir-se en diferents temes, d’unes dues hores llargues de durada: gènere i avortament, drogues, sistemes polítics, llibertat emocional i amor romàntic; també estava preparada la sessió de moviment estudiantil, que es va cancel·lar per la poca presència de joves a l’inici de la sessió. Tant els i les formadores com participants estan contentes del funcionament global de les sessions i la participació dels i les joves.

El diumenge pel matí va estar destinat a fer jocs de córrer i contacte entre els i les participants. Tot i acabar sent un partit de rugbi improvitzat amb l’activació de tothom, la recollida va ser força dificultosa; cosa de joves, i també de monis!!

La Konjuntivitis és un espai de coneixença i participació dels infants i joves en una activitat, a fi de promoure el sentiment de pertinença a l’esplai a l’hora que permet conèixer altres maneres de funcionar d’altres esplais. Tenim coses a millorar d’aquesta trobada, com és evident, però l’èxit d’aquesta recau en les ganes i predisposició dels i les joves a participar d’allò planificat i dels i les monitores, que van estar molt motivades tant en la preparació de la Konjuntivitis com in situ. Hem tancat l’any amb una gran activitat del Sector, que esperem poder repetir els propers anys i intentar que més esplais i més joves s’animin a participar-hi!