Aquest dissabte, infants i monis dels esplais del sector Barcelona es manifesten al carrer –com fan des de fa uns anys- per reivindicar locals dignes per fer les seves activitats.

La comissió Localitza’t, formada per diversos esplais del sector Barcelona, ha fet públic a través de la seva pàgina web el manifest que llegiran aquest dissabte a les 17:30h davant del Parlament de Catalunya. Tot seguit, infants i joves aniran manifestant-se fins a Arc de Triomf, on es farà una acció simbòlica final.

Aquesta és la programació:

  • 13:30h: quedem per dinar a la Glorieta de la transsexual Sònia (parc de la Ciutadella).
  • 15:30h: per grups d’edat, podrem participar d’activitiats per treballar el tema de local i ús d’espai públic. Per a joves i famílies, hi haurà un debat sobre la temàtica!
  • 17:30h: lectura del Manifest davant el Parlament i manifestació fins Arc de Triomf.
  • 18:00h: acció final davant Arc de Triomf.

Aquí podeu llegir el manifest:

MANIFEST DIA D:

Els esplais eduquem amb valors, mitjançant el lleure i des del voluntariat per la transformació social. Som molts infants i joves que ens trobem amb les nostres monitores dissabte rere dissabte, a les excursions i durant l’estiu. En aquests espais, creixem, ens desenvolupem com a persones i aprenem convivint les unes amb les altres.

Tot i així, ens trobem amb diferents problemàtiques que considerem inadmissibles, en un treball voluntari i imprescindible per la societat. Volem més reconeixement i, masses vegades, no trobem les nostres necessitats acomplertes.

En primer lloc, ens trobem amb:

Amb reunions a places, bars, cases particulars o a locals amb restriccions horàries,
amb haver de fer activitats al carrer o a espais poc adequats nevi, plogui o faci massa calor, amb haver de guardar material a espais particulars o molt petits, o fins i tot a pagar lloguers per poder desar-lo.

MASSES CAUS I ESPLAIS NO TENEN LOCALS DIGNES O NO TENEN LOCAL

A més a més, també ens trobem amb:

Places plenes de terrasses de bars, fruit de la privatització excessiva, la contradicció d’haver de jugar a pilota amb els infants a places on està prohibit fer-ho, amb què no podem realitzar segons quines activitats perquè “molestem”, ja que socialment se’ns ha venut una idea d’espai públic, on la paraula “públic” està buida de significat, amb haver d’estar sempre alerta dels perills que pot suposar pels infants jugar al carrer o a les places,

L’ESPAI PÚBLIC HA DE SER PÚBLIC I LA LLEI DEL CIVISME ENS LIMITA.

Sabem que des del canvi d’ajuntament s’han posat les piles. Esperem que passin de les paraules als fets i que TOTS aquests problemes es solucionin. Volem més reconeixement per allò que fem i no volem que l’ajuntament de la ciutat es torni a oblidar de les entitats de lleure.

CREIEM EN EL QUE FEM; TRANSFORMEM EDUCANT.
ESPAIS DIGNES PER A TOTES LES ENTITATS.
CAP ESPLAI NI CAU SENSE LOCAL.

Us esperem el dissabte 21 pel #diaD! Cap esplai ni cau sense local!