El passat 28 d’Octubre vam acollir a la seu d’Esplac la formació sobre detecció i prevenció d’abusos sexuals infantils de la mà de la Fundació Vicki Bernadet i amb la participació d’una vintena de persones.

La sala Marta Mata de la seu d’Esplais Catalans a Barcelona estava plena per la formació impartida per la Fundació Vicki Bernadet: ens vam trobar 21 persones de diferents sectors d’Esplac per aprofundir i conèixer més detalls sobre la detecció  i prevenció d’abusos sexuals infantils. La metodologia es va basar en explicar possibles casos reals de manera que gairebé els podies viure. És per això que, des del primer moment, la formadora, Pilar Polo, ens va captivar. Amb uns exemples colpidors i un discurs molt directe va ser més que suficient per mantenir-nos atentes durant les quatre hores que dura la xerrada, sense l’ajuda de cap guió ni cap altre suport gràfic.

També ens va explicar qui és Vicki Bernadet, el sentit de la fundació i com treballen per la prevenció dels abusos sexuals a menors. Ens va parlar de que aquest tipus d’abús és molt més extens dels que realment percebem. Després ens va mostrar casos que podien ser reals, que ens van podar els pèls de punta. Segur que ningú en va sortir indiferent.

En resum: una formació molt útil i recomanable per tots aquells qui treballem amb infants directa o indirectament, perquè, aturar els abusos sexuals a infants és cosa de totes.