Una trentena de dirigents van reunir-se a Saifores el 24 i 25 de setembre en el primer Gran Comitè després de l’estiu i l’últim abans de l’Assemblea General Ordinària del novembre.

La casa de colònies de la Fundació Marta Mata, on es realitzen a l’estiu els cursos de directors i directores, va ser el lloc escollit per celebrar el Gran Comitè de setembre, la trobada de dirigents d’Esplais Catalans.

Fins a 34 persones, inclòs part de l’equip tècnic, han participat durant el cap de setmana en diferents debats relatius al procés participatiu fins a l’AGO del proper 27 de novembre a Granollers, on s’aprovaran els documents principals. Per això, els debats principals del cap de setmana han estat la revisió i modificació del Reglament de Règim Intern i els Estatuts i el debat sobre els projectes del nou Pla de Treball 2016-17, que s’ha treballat en petits grups, en els quals s’han traslladat les idees dels esplais que han  traslladat a les reunions dels diferents sectors i a través del formulari publicat al web.

També hi ha hagut en aquest Gran Comitè un espai de formació d’acollida per a alguns i algunes dels dirigents. En aquest sentit, s’ha presentat la carpeta del relleu de dirigents actualitzada, que facilita aquesta formació d’acollida amb una sèrie de documents explicatius del funcionament d’Esplac i el seu projecte educatiu.