La revista digital d’Esplais Catalans, nascuda l’any 2013, pren protagonisme a les xarxes socials per tal de visibilitzar més els seus continguts.

A l’esplai eduquem, juguem, ens organitzem, riem, transformem.. I, com no pot ser d’una altra manera, reflexionem i debatem constantment. El Som Esplai, la revista digital d’Esplais Catalansque es va crear el gener de 2013, va néixer justament amb aquest objectiu: consolidar-se com un espai de debat, reflexió i intercanvi d’¡dees, que generi discurs i que, finalment, ens serveixi per connectar l’esplai amb el món i l’actualitat.

Per tal d’aconseguir aquest objectiu i visibilitzar tots els continguts que es publiquen a la revista, a partir d’ara podeu seguir la revista digital per xarxes socials, perquè hem creat un perfil propi a Twitter i a una pàgina de Facebook! D’aquesta manera, compartirem els articles i continguts, farem créixer el Som Esplai i el donarem a conèixer a nous públics.

Un espai obert a la participació

SomEsplai.cat és un espai obert a tothom qui hi vulgui col·laborar. La coordinació i el lideratge del projecte es duu a terme a través del Grup de Treball del Som Esplai (abans anomenat Consell de Redacció), format per monitors, monitores, dirigents, socis i sòcies i una persona tècnica d’Esplais Catalans. És aquest grup l’encarregat de programar els temes dels propers articles, escriure’ls, fer entrevistes, encàrregar continguts a altres persones i planificar l’agenda de publicació.

Aquest grup es reuneix una vegada al mes de forma presencial, alternant un mes a la seu d’Esplac de Barcelona (carrer Avinyó 44, 2n pis) i un altre en algun esplai del territori. Entre reunions, l’equip treballem per mail i xarxa, intercanviant articles, opinions i impressions sobre els continguts i millores que creiem que requereix la revista.

Noves seccions i monogràfics

Durant el curs hem realitzat diferents canvis a les seccions, adaptant-la a la realitat d’Esplac i als diferents formats. finalment, les seccions són:

  • En profunditat: reportatges o articles més e xtensos on desenvolupem temes interessants de l’actualitat o relacionats amb el món de l’educació o l’associacionisme educatiu, aprofundint en el tema i aportant un valor afegit.
  • Tenim opinió: articles d’opinió on les col·laboradores i col·laboradors es posicionen sobre un tema determinat, vinculat a la realitat dels esplais o d’interès per a aquests.
  • Parlem amb…: secció d’entrevistes a persones relacionades amb el món educatiu, amb l’esplai, expertes en temàtiques que debatem i treballem…
  • Jo sóc d’esplai: has fet una formació a l’esplai o a Esplac i vols escriure’n una reflexió al respecte? Deixes l’esplai i vols compartir la teva carta de comiat amb el món? Heu fet una activitat xulíssima a l’esplai que voleu explicar i compartir? Aquesta és la vostra secció!
  • Esplai gràfic: al Som Esplai no només publiquem articles i entrevistes, també ens agrada potenciar la part gràfica: galeries de fotos, tires còmiques, il·lustracions, gifs… Aquí trobareu la part més visual de la revista!

A més de les seccions, utilitzem també en diverses ocasions els Monogràfics com a paraigües temàtics per organitzar els continguts i reflexionar, a través de diferents formats, sobre temes que estan molt presents a l’esplai i a la societat en general (gènere, formació, política i esplai, locals…)

Si teniu idees de temes a tractar a la revista o voleu participar del grup de treball, podeu escriure un correu a comunicacio@esplac.cat i us donarem més informació!