El Centre d’interès va engrescar tant a petits com a grans

El passat 5 i 6 de març va tenir lloc la Trobada d’infants del Baix Llobregat, anomenada Pequetxans, ja que agrupava als grups de petits i mitjans, amb edats compreses entre 3 i 12 anys.

La Trobada es va desenvolupar a la Casa de Colònies La Marinada de Cambrils i hi van participar infants i monis de l’Esplai Ara Mateix, el Greska, el Trapella i el Pa amb Tomàquet.

La comissió organitzadora va treballar prèviament de valent, per tal que a la Trobada tot estès el màxim de coordinat i preparat possible. Tot va anar molt bé, només es va haver d’adaptar alguna activitat a causa del vent.

Un dels aspectes destacats de la Trobada, és l’elaboració del Centre d’interès, ja que a partir d’una proposta del grup de grans d’un esplai, es va elaborar una història plena de personatges i aventures. El missatge era clar «el poble ha de ser lliure i és qui gestiona els propis recursos, no volem reis malvats que s’ho queden tot per a ells i ens reparteixen les engrunes».

Les activitats anaven relacionades amb aquesta història i per als més petits es va acabar de treballar a partir d’un espectacle de titelles per abans d’anar a dormir. I l’activitat estrella dels mitjans va ser el Joc de Katan, on gairebé com un joc de rol, els equips havien de generar recursos i aconseguir els recursos dels altres equips per poder construir camins, pobles i ciutats.

Les valoracions dels esplais són molt positives i els objectius es van complir: Fomentar el sentiment de pertinença al sector i la coneixença entre esplais; Compartir i aprofitar la diversitat entre esplais; Promoure la participació i implicació dels esplais del sector en la comissió organitzadora de la Trobada.

Són espais com aquest el que donen sentit a la vida dels sectors, perquè es generen unes vivències i unes complicitats entre esplais, que no es poden donar en una reunió al mes. Són espais com aquest que ens fan créixer com a esplais, enriquint-nos mútuament.