El passat 9 i 10 d’abril, a Molins de Rei, es va dur a terme la Trobada Jove del Sector Baix Llobregat. Hi van participar un total de 92 joves de 7 esplais d’aquesta comarca (Peti ki Peti, Greska, Ara Mateix, L’Agrupa, Trapella i l’Arc de Sant Martí de Torrelles) acompanyats per 23 monitors i monitores i l’EGS.

Les activitats programades es van desenvolupar al nou espai juvenil i cultural Mariona i als seus voltants. La nit, però, es va passar a l’escola Josep Maria Madorell.
Els objectius d’aquesta trobada eren principalment 5: fomentar el sentiment de pertinença al sector i la cohesió entre esplais, compartir i aprofitar la diversitat entre esplais, seguir formant als i les joves de forma dinàmica a través del joc, promoure la participació i la implicació dels esplais del sector en la comissió organitzadora de la trobada i finalment afavorir la participació dels i les joves en aquesta.

Les posteriors valoracions, tant dels i les joves com de l’equip de monis participants, certifiquen l’acompliment d’aquests. Així doncs, les valoracions tot i que sempre amb autocrítica per seguir millorant i reinventant-nos, són molt positives. En destaca especialment l’esforç d’oferir i crear activitats i tallers originals, diferents i adequats als interessos i les necessitats de les joves.

Durant l trobada, es va crear un centre d’interès que va englobar la majoria de les activitats: «la màfia». Les joves van agrupar-se en famílies de diferents “màfies” on van tenir l’oportunitat d’interaccionar en grups més reduïts i poder conèixer millor a la resta de joves dels altres esplais.

A més, vam crear jocs transversals que van durar tota la trobada, com per exemple el joc dels «zombies». Dues persones van ser inicialment infectades pel virus zombie. El seu objectiu era infectar a la resta d’assistents a la trobada a través d’una abraçada que havia de durar com a mínim tres segons. Malauradament, ningú se’n va salvar.

Aquesta no va ser l’única activitat de la qual es va poder gaudir. Un seguit de tallers van ocupar la tarda de dissabte. Els joves podien escollir entre Rugby, Zumba, Teatre, tallers sobre Drogues i Sexe, Geocatching, Top Chof, Percussió corporal i Frikigames. Cal destacar la col·laboració de l’equip sub 18 de la Santboiana i de l’Erika, que agraïm de forma forta i sincera.

Amb això arribava l’hora de sopar. Aquesta va ser rigorosament respectada però de seguida ens vam posar a treballar! Això de tenir el cul quiet no va amb nosaltres.

La foscor i el silenci de la nit van ser trencats amb un macrojoc, en el qual van participar els més joves del grup, mentre la resta preparava el que havia de ser l’acte nocturn per excel·lència. El nou espai juvenil i cultural Mariona va viure una vetllada d’allò més moguda i animada amb un concurs de DJ’s que va aplegar una competició molt renyida sobre qui aconseguia més mans al cel i més peus desenganxats del terra. Els més grans dels joves, en grups, ens van oferir tot el seu repertori de música i ritmes. Així doncs, la música va ser la protagonista i va acompanyar als nois i noies fins ben entrada la matinada. Simultàniament a la gresca i la disbauxa els joves tenien encomanada una missió, i aquesta consistia en la superació d’un seguit de proves divertidíssimes que prometien un premi molt llaminer per als que fossin capaços de superar-les!