Esplais Catalans i les entitats d’associacionisme educatiu ens mobilitzem el pròxim 1 de juny per reclamar solucions en les afectacions dels terrenys d’acampada i les activitats d’estiu

Esplais Catalans, conjuntament amb la resta d’entitats d‘associacionisme educatiu voluntari i de transformació social, convoquem una mobilització el pròxim dissabte 1 de juny per exigir solucions respecte a la problemàtica dels terrenys d’acampada.

A dos mesos de l’inici de la campanya d’estiu, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha confirmat que cal tancar 79 dels 156 terrenys d’acampada per manca d’autorització, afectant els campaments de 12.000 infants i joves arreu de Catalunya. No és un cas aïllat, des de la Covid-19 caus i esplais ens hem trobat amb una burocratització de la nostra tasca i traves administratives que posen en perill els nostres campaments, colònies i rutes a la natura i l’aire lliure.

Per aquest motiu, esplais i caus fem una crida a la mobilització el pròxim dissabte 1 de juny, per tal d’exigir solucions que resolguin la problemàtica amb els terrenys d’acampada! Sortim al carrer per demanar respecte, escolta i reconeixement a la tasca de l’associacionisme educatiu voluntari i transformador.

MOBILITZACIONS PREVISTES 1 DE JUNY

  • Cau i esplai matinal! Esplais i caus ens reunim arreu del territori per ocupar l’espai públic i que se’ns vegi! Concentracions deslocalitzades, 1 de juny al matí.
  • Manifestació unitària #SalvemElsCampaments de l’associacionisme educatiu. Plaça Tetuan, 17:30h.