Els sectors d’Esplac van sortir al carrer aquest cap de setmana amb motiu del DUDI

El 20 de novembre de 1989, fa exactament 28 anys, les Nacions Unides van aprovar la convenció sobre els drets dels nens i nenes com a complement de la Declaració Universal dels Drets Humans. Així, es va atorgar un protagonisme específic als infants, els ciutadans més vulnerables de la societat. Malgrat tot, encara hi ha països que no han ratificat aquest document o que no el respecten i per això el món necessita entitats i col·lectius que defensin i promoguin els drets dels infants.

En aquest sentit, els esplais d’Esplac s’erigeixen com un d’aquests col·lectius de lluita i, tot i que commemorem el Dia Universal dels Drets dels Infants, creiem que es tracta d’una causa a treballar en el dia a dia. Per això plantegem:

  • La Convenció, creada i aprovada per adults fa 28 anys, no és representativa de la realitat dels infants d’arreu.
  • La societat no els dóna la presència que exigeixen per aquest anacronisme. Ens urgeix que recuperin (o obtinguin per fi) el seu lloc principal en l’espai públic.
  • Revisar i repensar els drets dels infants és una part imprescindible de l’esperit crític i ens ajuda a actualitzar i fer-nos nostre allò que rumiem conjuntament.

Per tot això, des d’Esplais Catalans ens comprometem a seguir treballant i reivindicant els drets dels infants amb ells i elles i cap a la societat, perquè forma part del nostre dia a dia i de la nostra manera d’educar per la transformació social.

Així, els sectors Bages-Bergueda; Penedès, Garraf i Anoia; Vallès Oriental; Baix Llobregat, i Osona-Ripollès van organitzar trobades aquest cap de setmana, 18 i 19 de novembre, amb motiu del Dia Universal dels Drets dels Infants (avui, dilluns 20 de novembre), però tenint clar que aquesta causa es treballa dia a dia en l’activitat als esplais.

I aquests dos dies ens van deixar imatges magnífiques! L’energia de l’esplai és clau per a la defensa dels drets dels infants!

I aquí tenim el vídeo del Sector Camp de Tarragona! Molt divertit i molt didàctic!