Més de 700 monitores i monitors d’Esplais Catalans hem celebrat la Monifesta’t 2019 a El Vendrell, sota el lema “Perseguim utopies, construïm el món que volem”.

Esplais Catalans hem celebrat aquest cap de setmana la Monifesta’t 2019, enguany amb l’accent en la transformació social. Formacions, tallers i activitats de cohesió al llarg de tot el cap de setmana han finalitzat amb la celebració d’un gran acte reivindicatiu a la Plaça de la Sardana.

Més de 40 tallers simultanis a tota la ciutat

Hem tingut l’oportunitat d’assistir, durant el cap de setmana, a totes aquelles formacions, taules rodones i tallers que ens generaven interès. 30 formadors i formadores s’han embarcat en aquesta aventura, en la qual han compartit els seus coneixements sobre temàtiques tan diverses com el feminisme, l’art, l’economia social o la justícia global, entre d’altres.

La Rambla del Vendrell es converteix en una biblioteca humana oberta a la ciutadania

L’activitat més trencadora d’aquesta edició ha estat la “biblioteca humana“: una eina que tenia la finalitat de permetre conèixer experiències vitals i realitats que ens són llunyanes en el nostre dia a dia. En un ambient distès, i prenent un aperitiu a la fresca, hem pogut tenir una conversa amb refugiats i refugiades de la seva mateixa edat, també persones que lluiten contra l’alcoholisme, persones amb sexualitats no normatives o viatgers que han fet la volta al món.

Les organitzacions transformadores fan xarxa

Gairebé una vintena d’organitzacions han volgut acompanyar-nos en aquest cap de setmana: SOS Racisme, l‘Observatori contra l’homofòbia, Stop Mare Mortum, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Proactiva Open Arms, en són només alguns exemples. Les entitats han ofert formacions, dinàmiques i punts d’informació, amb la finalitat de donar-se a conèixer i d’aprofitar aquesta oportunitat única de fer-se presents en un entorn juvenil.

Un moment per a la reivindicació

La trobada ha culminat amb un gran acte reivindicatiu el diumenge al matí. Amb la lectura del manifest, hem reivindicat quina és la societat que volem:  “més sostenible, més justa, més participativa, més conscient, més diversa, més creativa, més lliure i sense fronteres”. També, deixant clar com ho farem en el dia a dia, per aconseguir aquest món que perseguim: “cooperant, fomentant l’esperit crític, acollint, eliminant fronteres i fent autocrítica”.

Carmen Alonso-Villaverde, membre de l’Equip de Coordinació, ha destacat que la trobada “ha comptat amb la participació d’una xifra rècord d’assistents”, i que aquest cap de setmana “hem volgut reivindicar la tasca decisiva que tenim les monitores i monitors voluntàries d’esplai en la transformació social”. D’igual manera, també ha volgut fer explícit el seu agraïment a la població del Vendrell “per acollir-nos tan bé i per cedir-nos els seus espais”.

A l’esdeveniment hi han assistit Chakir El Homrani, Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies del Govern de la Generalitat de Catalunya i Norma Pujol, Directora General de Joventut.

Deixem aquí divereses informacions d’interès:

 

Si teniu fotografies o feu entrades als blogs dels vostres esplais explicant la trobada, no dubteu en compartir-ho amb els hashtags #Monifestat19 i #PerseguimUtopies !