Durant les vacances de primavera, els esplais duem a terme fins a 60 activitats, i gairebé la meitat d’aquestes són rutes o incorporen alguns dies de ruta durant els campaments.

Les activitats en els períodes de vacances són els moments més esperats en el curs dels esplais. Els campaments, les colònies i les rutes donen continuïtat a la tasca educativa feta durant cada dissabte i ens permeten treballar de manera intensa i vivencial valors com l’autonomia personal, el treball en equip, la convivència i el treball en valors com ara el consum responsable, la solidaritat, el respecte i el coneixement de la natura.

Les activitats de convivència ens ofereixen un entorn privilegiat per relacionar-nos en un ambient diferent, en contacte amb la natura i per poder viure l’esplai amb molta més intensitat, ja que convivim durant moltes hores amb els nostres companys i companyes. És per això, que molts esplais aprofiten les vacances per marxar lluny de la civilització i cada cop són més els esplais que opten per realitzar rutes per la muntanya o la costa. Les rutes ens serveixen per aprofundir encara més en aspectes com l’autonomia, l’esforç, la responsabilitat i la cooperació entre infants i joves, a banda que ens permeten descobrir nous racons del país on mai hi podríem arribar d’una altra manera.

Fruit d’aquest interès creixent per les rutes, el curs passat vam publicar la Guia de Rutesque enguany hem revisat i reeditat amb noves propostes de rutes.

Per altra banda, si encara no us heu llançat mai a fer campaments o voleu millorar els vostres coneixements alhora de preparar i desenvolupar aquestes activitats, l’Escola El Sol torna a fer el monogràfic sobre campaments que es realitzarà els propers dies 6 i 7 de maig. Fins el 30 d’abril tens temps d’apuntar-t’hi!

Recordeu que el telèfon d’emergències 24h per als esplais d’Esplac que realitzeu activitats aquesta primavera és el 667 26 31 32.