Com bé sabeu, el projecte “Transformar educant”, que consta de l’elaboració d’un estudi històric i un documental, està en marxa. El primer pas després de finalitzar l’estudi ha estat el de llançar una campanya de micromecenatge que farà possible part del futur documental dels esplais laics a Catalunya.

La productora barcelonina Camille Zonca són els encarregats de realitzar aquest documental, que ara està en fase de desenvolupament. Camille, que van visitar-nos a la Monifesta’t, han elaborat els diferents vídeos per a la campanya, on podeu veure diferents veus del projecte animant-nos a participar del Verkami.

l’Albert Claret, autor de l’estudi històric, ens explica en què ha consistit aquesta feina, què en destaca i per què és important aquest projecte per als esplais catalans:

Dues monis del Sector Maresme ens expliquen què és per a elles fer esplai, quin és el paper del/la moni i per què cal col·laborar amb aquest projecte:

La Mònica i la Sara són monis del Sector Bages-Berguedà. Al vídeo ens parlen de l’esplai com a agent educatiu de canvi:

El Joel i el Sergi, monitors d’esplais del sector Camp de Tarragona ens conviden a participar en el Verkami d’Esplac i expliquen per què l’esplai és molt més que els dissabtes a la tarda.

Tres monis d’esplais del sector Girona, creat fa un any, també es sumen a la campanya de Verkami per animar a tothom a col·laborar i aconseguir un documental que ho peti!

Al Sector Penedès-Garraf, en Víctor del Centre d’Esplai DRAC MÀGIC i la Joana del MIV expliquen per què l’esplai és amor i implicació.

El Darío i l’Adrià de l’esplai Eixam, del sector Vallès, ens expliquen com viuen ells l’esplai i per què és important dotar-lo de reconeixement gràcies a projectes com el d’aquest documental.

En representació del sector Barcelona, el Ricard de l’Esplai Xiroc ens explica la importància de econèixer la tasca dels esplais… i ens canta una cançó!

La Cora i el Pablo, del Centre Excursionista Puigcastellar, del sector Barcelonès Nord, expliquen per què els esplais revolucionem l’educació!

Si voleu escoltar totes aquestes veus i moltes altres, no us perdeu el vídeo global de difusió de la campanya. Aquí, tant els Sectors, com la presidenta d’Esplais Catalans Irene Torrecilla, l’Albert Claret, autor del llibre, i la productora encarregada del documental, Camille Zonca, ens aporten les principals idees del projecte, les seves motivacions, què significa l’esplai per a elles…

Us han convençut? Vosaltres també podeu col·laborar-hi i formar part de la història dels esplais!

  • https://www.verkami.com/projects/14968-transformar-educant-el-documental-dels-esplais-catalans