El procés participatiu ha determinat que la temàtica que treballarem durant aquest any serà l’especisme i la seva relació amb els esplais

El dilluns 15 de gener vam obrir un procés participatiu perquè els esplais d’Esplac poguéssiu dir la vostra sobre el tema a treballar per la Comissió Reduint Petjada durant l’any 2018. Aquest dilluns, 12 de febrer, el període de votació va finalitzar i els resultats van determinar que l’especisme serà el centre de la tasca, que culminarà amb la celebració de les V Jornades Ambientals.

Què és l’especisme?
Es tracta d’un corrent de pensament liderat per l’activisme mediambiental que denuncia que l’espècie humana sovint maltracta i degrada les espècies no humanes, com els animals i les plantes. Com a esplais, reflexionar sobre aquesta temàtica ens pot obrir les portes a moltes preguntes, sobre com ens relacionem amb la natura quan marxem de campaments, colònies o rutes; però també sobre com ens alimentem i com vestim en el nostre dia a dia.

Com treballarem?
Durant els propers mesos, la comissió es formarà sobre el tema amb l’objectiu de poder oferir recursos als esplais perquè puguin treballar l’especisme en les seves activitats, amb reflexions productes i bones pràctiques de cara al futur. Alhora, començarem a pensar en l’organització de les V Jornades Ambientals amb molta emotivitat.

Endavant amb l’especisme!