Als monis i mones de l’esplai Peti Ki Peti ens encanta participar de la vida social de la Palma, el nostre poble. Aprofitem qualsevol oportunitat per a fer una representació teatral, col·laborar en l’organització d’una festivitat, preparar un taller o organitzar un concert. Aquest any, però, ens vam proposar de recuperar el Mercat de Calaf.

Quan l’antic esplai del nostre poble va començar a consolidar-se, va passar l’etapa de qualsevol esplai: la recerca d’un espai o local on poder establir-se i oferir activitats amb més qualitat. Ràpidament, va sortir la idea d’instal·lar-se a la Petita Masia (també coneguda com la Peti), una casa que estava en venda i d’on surt el nostre nom. Però l’esplai no podia costejar-ne la compra, així que les famílies van fer un avançament. És per això que els monitors i monitors van decidir celebrar una gran campanya econòmica per retornar-los els diners, el Mercat de Calaf.

El Mercat de Calaf era una fira que aprofitava el bon temps de primavera per muntar una sèrie de jocs perquè tots els palmarencs i palmarenques passessin una estona d’allò més divertida. Podien jugar al joc dels vaixells, als dards, al picacigró o al bingo, i guanyar un munt de premis. Amb els anys aquesta activitat, la principal als inicis de l’esplai, es va deixar de celebrar i més tard la Peti va tancar.

D’ençà que l’esplai es va reobrir, la Palma guardava l’esperança de poder veure un altre cop el Mercat de Calaf en marxa. Vuit anys després, amb la idea que els infants que ara van a la Peti puguessin viure el que era el Mercat de Calaf i que els més grans gaudissin de nou d’aquesta festivitat tan particular, l’equip de monis ens vam veure amb energia i vam posar-nos mans a l’obra! El 22 de Maig vam poder retornar el Mercat de Calaf a la Palma, gràcies a la col·laboració d’amics i amigues, veïnes i veïnes, joves de l’esplai, exmonis, comerciants, l’ajuntament i moltíssima gent sense la qual no haguéssim pogut tirar endavant.

Va ser una jornada d’èxit total, i la pluja no va ens va impedir de poder veure la il·lusió als ulls dels més petits i dels més grans!

20150525_Mercat Calaf(2) (1)