Més de 4.500 infants i joves i més de 1.300 monis d’Esplac marxen de campaments, colònies i rutes aquest estiu.

L’estiu ja ha arrencat i els esplais comenceu les activitats d’estiu que heu estat preparant durant els últims mesos. Quina emoció! Després d’una època condicionada per les restriccions pandèmiques, aquest any 75 esplais d’Esplac torneu a marxar de campaments, colònies i rutes fent perviure un model d’educació en el lleure construït des del voluntariat i l’esperit comunitari.

En un context de creixent privatització del lleure i de la monopolització d’activitats d’oci d’estiu dedicades a infants i joves, els esplais som un agent educatiu clau pel foment de l’aprenentatge de la infància i la joventut del territori. És des d’aquí que reivindiquem la nostra tasca.

Activitats d’estiu marcades per l’emergència climàtica

Enguany, l’activitat pedagògica dels esplais també s’ha vist marcada per l’emergència climàtica. L’alt risc d’incendis, la previsió d’onades de calor, la sequera, la inestabilitat en les pluges intenses i la possibilitat d’inundacions han fet que la majoria d’activitats d’estiu hagin de comptar prèviament amb un Pla B a seguir en cas de suspensió de l’activitat.

Per fer front a la inestabilitat climàtica i continuar amb les activitats d’estiu, des d’Esplac hem creat alguns recursos per a poder preparar els campaments, colònies i rutes. Els trobareu tots a l’apartat del web Preparem l’estiu.

Les activitats d’estiu, en dades

Durant els mesos de juliol, agost i setembre es preveuen quasi 200 activitats d’estiu. D’aquestes, ja hi ha confirmades un total de 69 campaments, 39 colònies i 44 rutes de més de 75 esplais diferents. També està prevista la participació de 1.314 monitores i monitors en la preparació i realització de les activitats i un total de  4.724 infants i joves que gaudiran de campaments, colònies i rutes amb els seus esplais.

Tipus d’activitat 2023
Campaments 69
Colònies 39
Rutes 44
Activitats no especificades 20
Nombre d’esplais 75
Total CCR 173

 

*Les dades de 2023 han estat obtingudes a partir una previsió estimada feta per Esplais Catalans, a través dels seus canals interns. Fins al setembre no seran validades amb totes les activitats realitzades. 

En l’àmbit nacional i internacional es preveuen 34 activitats arreu de l’Estat Espanyol i quatre en l’àmbit internacional.

Esplac en ruta

Un any més, des d’Esplac aprofitem l’estiu per visitar les vostres activitats arreu del territori. Ja sigui per conèixer què feu i com us organitzeu, dinamitzar un taller o activitat, participar al Centre d’Interès o donar resposta a alguna necessitat concreta que tingueu, les visites sempre són una gran oportunitat. Des d’Esplac ens encanta compartir amb vosaltres aquest moment tan esperat del curs!

A més, aquest estiu comptem amb una companyia molt especial: l’elefant Fan!