Vuit d’esplais del sector d’Esplac del Baix Llobregat van celebrar la diada dels Drets dels Infants al parc de Can Mercader de Cornellà, al llarg del dissabte 17 de novembre. La jornada festiva i divulgativa va començar al matí amb una rua reivindicativa encapçalada pels Tabals Tocat i Enforcat que va conduir tots els infants i joves dels esplais des de la Plaça de l’Ajuntament de la ciutat fins a Can Mercader. Un cop allà, els Drac Enforcat i els Tabalers de Cua van oferir un espectacular recital de percussió al mig del parc, per després donar peu al Lipdub que van fer tots els esplais junts.

Després de dinar, els nens, nenes i joves van organitzar-se per grups i, segons cada franja d’edat, van treballar els drets dels infants mitjançant dinàmiques, teatre, gimcanes, jocs i altres activitats que els monitors/es dels esplais Arc de Sant Martí de Torrelles, Greska de Sant Boi, Guspira de Martorell, Agrupa de Molins de Rei, Pa amb tomàquet de El Papiol, Peti ki peti de la Palma de Cervelló, Vol i vol de Cornellà i el Club d’esplai Sant Feliu havien preparat.

La diada dels Drets dels Infants s’emmarca dins la commemoració que s’ha celebrat pel dia 20 de novembre, en què més de 1.000 infants dels esplais de les comarques del Bages, Berguedà, Barcelonès, Penedès, Garraf i Vallès hi han participat. D’aquesta manera, i un any més, els esplais d’Esplac han treballat de manera conjunta en una diada tan assenyalada per enfortir uns valors en els infants i joves de les entitats que, mica en mica, ells van assolint per també saber defensar.