Esplais Catalans i les principals federacions d’associacionisme educatiu, van presentar a principis de setmana la campanya “Associacionisme Educatiu. Esplais i Caus”. Aquesta campanya està promoguda pel Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i la Regidoria d’Adolescència i Joventut.

La campanya vol acostar a famílies, infants i joves la tasca educativa que realitzen esplais, caus i entitats com Esplais Catalans i facilitar les dades de contacte dels diferents esplais i caus. Per això, el CJB ha editat un total de 10 díptics (un per a cada districte) que recullen totes les entitats que hi són presents. Durant aquests dies també hi haurà banderoles de la campanya visibles a tota la ciutat.

També s’ha creat el web dels esplais i caus de Barcelona on es visibilitzen agrupats per districtes totes les associacions educatives. La pàgina dóna a conèixer els 126 esplais i agrupaments agrupats en les 8 federacions que s’han sumat a la campanya : Esplais Catalans – Esplac, Acció Escolta de Catalunya, Centre Marista d’Escoltes, Escoltes Catalans, Federació de Centres Juvenils Don Bosco, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, el Moviment de Centres d’Esplais Cristians de Catalunya i el Moviment Infantil i Juvenil d’Acció Catòlica.

L’associacionisme educatiu amb dades 

En el seu temps lliure, prop de 10.000 nois i noies de Barcelona participen en aquestes associacions, autèntics espais de socialització que ofereixen activitats durant els caps de setmana, i excursions, campaments i colònies durant les vacances, gràcies a la feina voluntària de més de 1400 responsables educatius.

La forta consolidació de l’associacionisme educatiu a Catalunya ha generat una gran diversitat i riquesa de plantejaments i metodologies pedagògiques al voltant de valors educatius basats en l’experiència, l’autoaprenentatge, la vivencialitat i la implicació amb l’entorn i la societat.

Visita el web dels Esplais i caus de Barcelona i afegeix-te a l’associacionisme educatiu!