Des del curs passat Esplac compta amb un grup de treball, el qual està treballant sobre temes relacionats amb els locals dels esplais i l’ús de l’espai públic.

Actualment, ens trobem en un context on l’ús del carrer – de l’espai públic- és restringit, controlat i normatitzat. Un context, on molts esplais no poden personificar el seu local, no poden accedir-hi quan volen… Provocant així que no acabi de ser un espai 100% de referència ni pels infants i joves, ni pels i les pròpies monitores de l’esplai.

Aquest curs, el grup de treball ha fet un recull de les condicions en la que es troben els esplais: si tenen local, de qui és propietat, si paguen lloguer, si tenen conveni…. així com la publicació d’un guió-model per la realització d’un conveni per la cessió de l’espai, un anàlisis d’ordenances de civisme d’algunes poblacions… Tot això, quedarà recollit amb un document final que en breus penjarem al banc de recursos.

Enguany, continuem amb més ganes de reivindicar aquests espais que ens són propis, i és per això que volem continuar treballant i generant discurs des d’Esplais Catalans, donant suport en tots aquells casos necessaris i podent oferir recursos realment útils als esplais.

Si estàs interessat o interessada, t’esperem a la pròxima reunió del grup de treball! Vine a dir la teva! T’hi esperem!