Informació ampliada (14/03/2014)

El març és dels Esplais Catalans: els esplais fem xarxa en 9 trobades que aplegaran a 2000 infants, joves, monitores i monitors

Els propers caps de setmana de març, 48 esplais d’arreu de Catalunya realitzaran trobades en què hi participaran més de 1500 infants i joves i 440 monitors i monitores.

En total es realitzaran 9 trobades en què els esplais de diversos sectors geogràfics de Catalunya (Barcelona, Barcelonès Nord, Bages-Berguedà, Camp de Tarragona, Maresme, Osona-Ripollès, Penedès-Garraf i Vallès) duran a terme activitats educatives, es coneixeran i compartiran les seves experiències durant tot el cap de setmana.

Cada trobada ha estat organitzada conjuntament en comissions de monitors i monitores dels esplais de diferents poblacions de cada sector geogràfic. D’aquesta manera, cada trobada serà especial i diferent, ja sigui per les seves activitats, com pel seu format o per la seva mida: n’hi haurà de petites i n’hi haurà de multitudinàries com la del Sector Barcelona (amb 450 infants i 150 monitors i monitores) el Sector Vallès (amb 365 infants i 83 monitores i monitors) o la del Sector Maresme (amb 336 infants i 76 monitores i monitores).

Les trobades es realitzaran en cases de colònies, equipaments i espais públics de poblacions d’arreu del territori català i permetran crear sinergies i fer xarxa entre els esplais, un dels objectius principals de la nostra associació. Des de sempre, Esplais Catalans ens hem caracteritzat per ser un gran punt de trobada i d’intercanvi entre els esplais. És per això que, des dels nostres inicis, hem buscat espais que ens permetessin conèixer-nos, compartir i enfortir-nos a través de viure i intercanviar experiències. És per això també, que la presència al territori i la proximitat a l’hora de donar suport als esplais, ha estat un dels pilars bàsics de la nostra entitat.

Les trobades de sector continuaran el primer cap de setmana d’abril amb la Trobada d’infants i joves del Sector Barcelonès-Nord. A més a més, el 26 i 27 d’abril celebrarem també, la trobada de monitors i monitores d’Esplais Catalans: la Monifesta’t 2014. Durant el cap de setmana, 400 monitors i monitores ens trobarem a la població de Vila-Seca per a formar-nos, fer una gran festa i reivindicar l’important paper dels monitors i monitores en l’educació d’infants i joves.

Data

Trobada

Esplais participants

Lloc

14, 15 i 16 de març

Trobada de grans del Sector Barcelona

Calella de Mar

15 i 16 de març

Trobada de joves del Sector Bages-Berguedà

Geps, Vic-Remei i Roques Albes.

Avinyó

15 i 16 de març

Trobada de monitors i monitores del Sector Camp de Tarragona

La Grapadora, Els Brivalls, L’Esclop, El Serrallo i La Floresta.

Vallclara

15 de març

Trobada d’infants i joves del Sector Maresme

Pampayuga, La Tribu, Bitxus, Bruixes i Bruixots, Cau l’Espolsada, Garbí i Guaita’l.

Mataró, Canet de Mar, Alella i Premià de Dalt

15 i 16 de març

Trobada d’infants i joves del Sector Vallès

La Clau d’Ulele, Can Parellada, El Botó, Egara, Farfalla, Pica Roca, Pla de Bonaire i Sarau, El Piolet, GEPA, Eixam

Palau-Solità i Plegamans, Rubí

21 de març

Trobada de formació dels monitors i monitores del Sector Barcelona

Barcelona

22 i 23 de març

Trobada de grans i joves del Sector Penedès-Garraf

Bolet, Drac Màgic, GER, Globus Roig, El Gotim, MIV i Zig-Zag.

L’Arboç

22 de març

Trobada d’infants i joves del Sector Barcelona (Dia Localitza’t)

Turons, Platgeta de la Marina, SCV-El  Clot, Isard-Flor de Neu, Kasperle, Matinada-Pòrtics, Espurna de Gràcia, Xangó, Olivera Rodona, Boix, El Piolet i Clau d’Ulele.

Barcelona

29 i 30 de març

Trobada d’infants i joves de Sector Osona-Ripollès

Güitxi-Güitxi, Somnis, El Gall Xafarder i Les 100 Teies.

Sant Joan de les Abadesses