Aquest cap de setmana, 14 i 15 de març, el Sector Bages-Berguedà ha estat carregat d’activitats que us volem explicar!

Per un costat, una quarantena de monitors i monitores dels esplais Grup de Campaments l’Esparver, Vic-Remei, GEPS, Roques Albes, Merlot i Gugu esplai, han participat d’una Matinal de Formació el dissabte al matí, a l’esplai Roques Albes de Sallent. En aquesta, s’hi han fet dues sessions simultànies, una sobre l’educació emocional en els grups de treball, i una altra d’expressió corporal. Des del sector veiem molt important poder fer aquestes activitats formatives, com a espais d’educació permanent dels i les monitores. Busquem generar debat i adquirir eines i coneixements per treballar aspectes que contribueixin en el desenvolupament dels esplais.

Per altra banda, al llarg de tot el cap de setmana també hem realitzat la Trobada de Joves! Enguany, hem canviat una mica el format i ja vam treballar prèviament la coneixença entre els joves dels diferents esplais el dissabte 28 de febrer, que vam anar al Parc de l’Agulla, a Manresa, a fer una tarda d’esplai. Així doncs, el 14 i 15 de març ja estàvem preparats per anar a la trobada amb cares conegudes, més ganes i motivació! Hi hem participat uns 47 nois i noies d’entre 14 i 17 anys, i uns 11 monitors i monitores dels esplais Roques Albes, Vic-Remei, GEPS, Grup de Campaments l’Esparver i Merlot.

L’activitat s’ha realitzat a la casa de colònies de Clapers, a Avinyó. Hi hem treballat molt la cohesió dels i les joves, que per a nosaltres és un punt fort per tal de treballar el relleu al mateix esplai, així com dins del Sector. A més, era important poder fer aquesta trobada abans de l’Esplaiada, perquè volem anar-hi ben motivades (si és que no ho estem ja) i totes a una!

Com veieu, aquest cap de setmana hem tingut feina. Estem molt contentes del que hem fet i de com ha anat tot!