Els CIM (Curs d’Iniciació al Monitoratge) del 2021 han adoptat un format intersectorial on hi han participat presencialment premonitores i/o monitores de primer any dels sectors Maresme, Vallès Oriental, Bages i Berguedà i Ripollès, Osona i Moianès. Ha estat una activitat formativa que han desenvolupat les monitores i monitors dels esplais participants amb el suport de l’Escola Lliure el Sol.

Aquesta activitat s’ha realitzat durant el segon cap de setmana de juny a les cases de colònies de Can Rabassa, a Vilanova del Vallès, i Dom Bosco, a Castellnou del Bages. L’objectiu d’aquesta trobada va ser formar en el pre-monitoratge a joves que esdevindran monitores o bé monitores de primer any.

El CIM Intersectorial del Maresme i el Vallès Oriental ha aplegat 16 participants com a pre-monitores, 3 acompanyants i 4 formadores de 4 esplais diferents: el Garbí, el Santa Eulàlia, el Botó i l’Esplai Guai. És la primera vegada des de fa temps que el Sector Maresme organitza un CIM, una fita important que altres vegades s’havia volgut assolir, però que no s’havia pogut tirar endavant.

L’altre CIM Intersectorial, el del Bages i Berguedà i Ripollès, Osona i Moianès, ha comptat amb 60 participants com a pre-monitores, 20 monitores entre acompanyants i formadores, de 10 esplais diferents. Van ser el GEPS, el Roques Albes, El Cep, El Creixent, el Vic-Remei, el Merlot, l’Esparver, les 100 Teies, Esplai Lairet, i Can Cristu. Aquest últim any ha sigut un any de relleu important en la majoria d’esplais dels sectors, és per això que pels dos sectors del centre de Catalunya, poder fer el CIM ha significat recuperar una activitat necessària i que feia temps que no es feia.

Les formadores que hi han participat han estat monitores actuals o ex-monitores dels sectors, amb el suport de l’Escola Lliure el Sol, que les ha acompanyat durant tot el procés de disseny de les formacions.

D’aquesta manera, s’han realitzat formacions sobre diferents temàtiques com ara pedagogia, organització interna, ideari i nocions bàsiques de “què és l’esplai?”.
El CIM va anar d’allò més bé. Els esplais valoren que les formacions van ser molt útils i va ser una trobada per recuperar l’activitat i poder fer cohesió entre les futures monitores dels sectors!

Els esplais dels quatre sectors ja tenen ganes de repetir-ho!

CIM vallès oriental

CIM valles oriental 2