ESPLAIS CATALANS COMMEMORA EL DIA INTERNACIONAL DELS DRETS DELS INFANTS AMB FESTES I CELEBRACIONS ARREU DE CATALUNYA

Els propers dissabtes 16 i 23 de novembre més de 1000 infants dels esplais de les comarques del Bages, Berguedà, Barcelonès, Baix Llobregat, Osona, Ripollès, Penedès, Garraf, Tarragona i Vallès es trobaran a diferents poblacions de Catalunya per commemorar la diada dels Drets dels Infants que es celebra internacionalment el 20 de novembre.

La commemoració dels Drets dels infants és alhora una festa reivindicativa i divulgativa. Els esplais, com entitats educatives i compromeses amb el seu entorn, treballen durant tot l’any pel compliment d’aquests drets. Amb aquest acte els esplais tenen la voluntat de què la societat prengui consciència d’uns drets que encara s’obliden a massa llocs.

Els esplais de 7 sectors territorials diferents (Bages-Berguedà, Baix-Llobregat, Barcelonès Nord, Camp de Tarragona, Osona-Ripollès, Penedès-Garraf i Vallès) ja fa dies que estan preparant la diada, organitzant activitats de treball i sensibilització sobre els drets dels infants. Avinyó, Sant Boi de Llobregat, Badalona, Reus, Vic, el Vendrell i Rubí seran les poblacions que acolliran les diferents celebracions, la majoria de les quals estaran obertes a tota la ciutadania.

A més a més, Esplais Catalans ha participat un altre any en l’organització de la Festa de la Infància de Barcelona que, amb el lema “Vine i coneix els teus drets fent esport” convida a tots els infants a participar de diferents activitats per conèixer els seus drets a l’Estació del Nord. Aquesta iniciativa està impulsada per la Xarxa dels Drets dels Infants, composada per entitats de la ciutat que treballen a favor dels drets dels infants, de la qual Esplais Catalans en som membres.

Més de 1000 infants i 300 monitors i monitores participaran de les gimcanes, tallers, jocs, espectacles, manifestacions, berenars i d’altres activitats que ompliran els programes de les diferents celebracions. Si en voleu saber més detalls, podeu consultar els programes al web d’Esplais Catalans.

Esplais Catalans és una associació d’esplais laica i progressista que treballa des del voluntariat per a la transformació social, mitjançant l’educació en drets dels infants. La missió d’Esplac inclou els drets dels infants com un dels seus elements definitoris fonamentals i ho fa vinculant la nostra tasca de transformació social amb l’educació en drets dels infants que fan tant els esplais com Esplac. És per això que volem involucrar tant a monitors/es, com els infants, famílies i ciutadania en general en un procés d’educació, sensibilització i promoció dels drets dels infants.

Actualment formen part d’Esplac 106 esplais agrupant a més de 6200 infants i 1600 monitors i monitores distribuïts en 72 poblacions catalanes, algunes de les quals també celebraran el Dia internacional dels Drets dels infants.