El desig per una constant actualització i millora del nostre discurs com de la nostra pràctica educativa ens ha portat a la necessitat de revisar i actualitzar el nostre projecte educatiu, el dels esplais, una dècada més tard de la seva publicació i 30 anys més tard de la fundació de la nostra associació. Els esplais, com a agents de transformació social que som, hem d’adaptar-nos permanentment al canvi i millorar dia rere dia la nostra tasca.

Es tracta d’un repte ambiciós, carregat de debats, reflexions i, sobretot, d’hores i hores de feina. Aquest cap de setmana,1 i 2 de desembre, a l’Escola de Dirigents, hem demostrat que de motivació i de ganes de tirar endavant, reflexionar, fer-nos preguntes, trobar respostes, formar-nos… no ens en falten. Comptem amb totes vosaltres per a tirar endavant aquest gran repte dels esplais catalans per esdevenir referents educatius.

Tant aviat com sigui possible publicarem les conclusions i els vídeos de tot el cap de setmana. De moment, us deixem amb la presentació inicial, les fotos que podreu trobar a continuació d’aquest article i un recull de totes les piulades. Tal i com vam parlar a la última sessió, el debat s’articularà en el si dels sectors amb l’objectiu de que arribi als esplais i que ens marquem com a tret de sortida el Gran Comitè (espai d’Esplac on ens trobem Equips Generals de Sector, Comissions i Equip de Direcció) del 16 de febrer.

Com sempre, els sectors poden ser espai de reflexió pedagògica sempre que ho decidiu les monitores i monitors dels esplais, així que benvingut serà tot allò que feu fins llavors!