El dissabte 27 de maig diversos grups de Minis, Petits i Mitjans (Peketxans), i Grans dels esplais del Baix Llobregat van participar en les dues trobades del sector. Aquestes es van fer de manera simultània en dues localitats diferents del sector.

A Martorell es trobaven els grups de Peketxans, on van participar els esplais Ara Mateix, Guspira, Trapella i Vol i Vol. Les activitats del matí seguien la temàtica de la història dels esplais, per tal de poder retrobar l’energia d’aquests i del sector. Un cop van retrobar aquesta apreciada energia, van acabar la tarda amb música i diferents tallers i activitats.

Al mateix temps, la trobada de Grans es feia a Molins de Rei, al parc de la Mariona per tal de recuperar la Primavera, i en última instància, a la natura.

Vam desenvolupar activitats relacionades amb la natura. La comissió de sostenibilitat del Baix Llobregat va col·laborar amb alguns recursos, com per exemple una activitat de tast de menjar ecològic i transgènic. També vam fer una activitat on els infants van recollir tota la brossa que hi havia al parc, reciclant-la en unes papereres que també ens van proporcionar des de la comissió.

Fent aquests jocs vam observar com es vestien, vivien, es movien i menjaven alguns grups ètnic-culturals tan diferents com ho poden ser els Amish, el poble Inuit, les abelles, els egipcis i nosaltres mateixos, la societat del present. Després d’aquest animat i intens recorregut per èpoques i costums vam arribar a la conclusió que avui en dia tenim pràctiques que ens han fet la vida més senzilla, però que malmeten el nostre planeta i hem de responsabilitzar-nos de les accions que duem a terme per tal que la Primavera visqui per sempre!