Esplais Catalans (Esplac) som una associació d’esplais laica i progressista que treballem des del voluntariat per a la transformació social, mitjançant l’educació en drets dels infants. L’enfortiment dels esplais és la nostra raó de ser. Actualment formem Esplais Catalans 107 esplais situats en 64 poblacions catalanes, agrupant a 6200 infants i a 1500 monitors i monitores.

Una de les nostres activitats més importants, que es realitza cada 3 anys, és la Monifesta’t, la trobada de monitors i monitores de tots els Esplais Catalans. La Monifesta’t es planteja com un moment important en la consciència col·lectiva del conjunt de monitors i monitores dels esplais i com un espai on poder aprendre, en el sentit més ampli de la paraula, no només tècniques i coneixements, sinó també saber aprendre de l’experiència del company o companya i contagiar-nos l’alegria que ens ha d’acompanyar per aconseguir l’objectiu de ser una mica més feliços, per poder fer més feliços als altres.

L’edició d’enguany l’acollirà la població de Vila-seca els dies 26 i 27 d’abril de 2014. Fer-ho al Camp de Tarragona és una manera de donar a conèixer qui som i què fem en un sector de nova constitució, per a què se’ns escolti i se’ns reconegui la feina que es fa dia a dia a cada un dels llocs on un esplai desenvolupa la seva activitat. En aquest sentit, volem agraïr la bona acollida i la col·laboració que ens ha ofert la població i l’Ajuntament de Vila-seca.

La Monifesta’t girarà al voltant del procés de revisió del nostre Projecte Educatiu i la reivindicació del paper dels monitors i monitores com a educadores.

Totes les persones que formem part d’Esplais Catalans participem en el disseny, la preparació i el desenvolupament de la Monifesta’t. Volem que sigui un esdeveniment fet entre tots i totes, que tothom s’hi senti part i hi participi activament.

Per a més informació veieu la secció de la Monifesta’t 2014.

 Convocatòria de premsa
Convoquem a la premsa durant l’acció reivindicativa sobre el paper dels monitors i monitores, el diumenge 27 a les 13h, a la Rambla de Catalunya de Vila-seca. Preguem confirmar assistència.
Contacte
Eva Sanahuja (Cap de comunicació) – comunicacio@esplac.cat
Telèfon 6665748 06 – 933026103