Sota el lema “Pel món que volem, les joves eduquem” la Trobada de Monis d’Esplais Catalans ha comptat amb més de 700 persones implicades i al voltant de 50 espais de formació, reivindicació i festa. Centelles ha acollit l’edició més esperada de la Monifesta’t, la primera després de la pandèmia.

Aquest cap de setmana hem celebrat la Monifesta’t 2023, la trobada triennal de monitores i monitors d’Esplais Catalans a Centelles. La Monifesta’t, que és l’espai més àlgid de reunió de les monitores i monitors de l’entitat, ha comptat amb més de 700 persones implicades, entre monitores, monitors, persones de l’equip d’organització i altres convidades.

La Monifesta’t 2023 és la primera edició de l’esdeveniment d’ençà de la pandèmia, que la va fer endarrerir un any. Aquesta vegada s’ha batut rècord de participació, reunint durant tot el cap de setmana 586 monis, 64 persones de l’equip d’organització, 33 persones encarregades de diversos espais formatius i 13 entitats.

Durant el cap de setmana hem reivindicat el model d’esplai laic i voluntari, i també hem exigit unes condicions de vida dignes que acompanyin la possibilitat d’associació de les joves per crear projectes de transformació social com els esplais. A l’Acte Unitari, que es va realitzar el dissabte a la tarda, vam assenyalar la voluntat de continuar organitzades, fent incidència en què les monis d’esplai som agents educatius clau, molt sovint menystinguts en la nostra tasca educativa.

La Monifesta’t ha disposat d’espais diversos entre xerrades, formacions, espais d’oci i altres activitats destacades com una Fira d’entitats i la Ràdio Monifesta’t, un espai obert a la població de Centelles, que va ser retransmès en directe des de la Plaça Major. Durant les nits hi ha hagut actuacions diverses, entre elles una nit de Balls populars a càrrec de Víctor Pedrol, l’actuació d’Improcutre i un concert d’Al·lèrgiques al Pol·len.

Gràcies a totes les monis que hi heu participat; a l’Esplai la Fera per gestionar la barra, a les artistes que ens heu acompanyat, a les ponents i talleristes i a tots els projectes que heu format part de la Fira d’Entitats. Gràcies també a l’espai 100Teies i l’Ajuntament de Centelles per acollir la trobada. Ha estat un cap de setmana increïble!

Estigueu atentes i atents a les xarxes, ben aviat podreu veure les fotografies i el vídeo-resum de la trobada!