Els esplais d’Esplais Catalans vam viure del 24 al 26 d’abril un cap de setmana històric amb infants, joves i monitors de 51 esplais. Més de 2.200 persones ens vam reunir a Llagostera per fer diferents activitats, jocs i tallers per treballar els drets dels infants. Hem posat l’accent en el dret a la participació, englobat en el lema “Tenim veu, transformem el món”. Respecte l’anterior edició, celebrada a Ripoll el 2012, l’Esplaiada d’enguany ha comptat amb 600 participants més.

Els infants, agrupats en cinc grups d’edat (xics, petits, mitjans, grans i joves), han tingut l’oportunitat de conèixer altres esplais, poder conviure i compartir experiències i passar-s’ho d’allò més bé. “Aquesta Esplaiada ens serveix, sobretot, per reivindicar el nostre model d’esplai i la importància de comprometre’ns amb el nostre entorn”, explica Raimon Carreras, president d’Esplac. “A més, els infants han sigut els protagonistes i han decidit bona part de les temàtiques que volien tractar durant el cap de setmana”. Carreras ha destacat també l’”enorme esforç organitzatiu”: en la preparació d’aquest acte s’han implicat al voltant de 500 monitors i monitores voluntàries.

La trobada ha culminat amb un gran acte reivindicatiu diumenge al matí. Els infants i els seus monitors han fet diverses rues per Llagostera i han acabat llegint un manifest elaborat pels nens i nenes. “Tenim dret a ser escoltats i donar la nostra opinió” o “Tenim veu per decidir el nostre futur. Perquè som futur, però també present” han estat alguns dels missatges que els infants han volgut transmetre.

Després d’aquest acte, el grup d’animació infantil Xiula ha interpretat algunes de les seves cançons, inclosa “Tenim veu”, l’himne de l’Esplaiada.

L’Ajuntament de Llagostera s’ha bolcat en l’organització de l’esdeveniment. “Donem tot el suport tècnic a Esplais Catalans, perquè creiem en el seu projecte”, va assenyalar Sergi Miquel, regidor de Joventut del municipi, a la roda de premsa de presentació. També el mateix diumenge, l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, va trobar-se amb membres de l’organització i va felicitar als assistents pel bon funcionament de la trobada.

Fer un acte d’aquesta envergadura a Girona ha estat una oportunitat perfecta per donar-nos a conèixer al territori, on comptem amb tres esplais. Entre ells, l’esplai Papu Tisores, de Llagostera, que va participar activament de l’organització de l’Esplaiada.

Al Facebook d’Esplac trobareu una selecció de 10 àlbums amb fotos de l’Esplaiada!

Moltes gràcies a tots i totes per la vostra participació! Hem demostrat que infants i joves i els esplais #tenimveu!!

Tota la informació de la darrera Esplaiada la trobaràs al web clicant aquí