Esplais Catalans, com a associació que treballa per una educació transformadora basada en els drets dels infants i lliure de discriminacions, ens adherim al manifest d’UCFR que denuncia la presència del candidat a les eleccions municipals de PxC, Ignasi Mulleras, a l’IES Garrotxa a fer una xerrada. Reproduïm a continuació el manifest íntegre de la plataforma antifeixista. Feixisme fora de les escoles, a Olot i a tot arreu!

Manifest de UCFR GARROTXA 
Olot, 11 de maig de 2014

Amb motiu de la campanya electoral, Olot Televisió va organitzar 5 xerrades en 5 Instituts d’Educació Secundària públics d’Olot amb els 5 grups municipals que tenen representació al consistori d’Olot (CiU, PSC, PP, ERC i PxC): un candidat, un IES. Amb aquesta brillant idea, l’actual regidor i candidat per PxC Ignasi Mulleras va entrar a l’IES Garrotxa en horari lectiu a fer una xerrada. La xerrada va ser retransmesa el dimecres 13 de maig, a les 14:40h i a les 22:40h.

Des d’Unitat Contra el Feixisme (integrada per més de 400 entitats i moltíssimes persones a títol individual), considerem que és absolutament aberrant:

  1. Que una televisió finançada amb diners públics cedeixi espai a un partit feixista i obertament xenòfob.
  2. Que un institut públic permeti l’entrada d’aquest candidat a una aula d’estudiants en horari lectiu. Quines maneres són aquestes de fomentar la participació política entre els i les joves? Què se suposa que havien d’aprendre els i les estudiants d’aquesta persona

Per tant:

  • Exigim explicacions a la Direcció de l’IES Garrotxa
  • Exigim explicacions a la Inspecció Educativa
  • Exigim que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya es pronuncïi i que eviti l’emissió
  • Exigim responsabilitats a la direcció de la televisió per l’ocurrència
  • Exigim responsabilitats als responsables polítics per permetre al canal de televisió dur-ho a terme  
  • Demanem a totes les entitats i persones que s’adhereixin a aquest Manifest, perque no podem permetre aquesta impunitat: ens mereixem més respecte, i una societat lliure de feixisme i racisme.
  • Demanem a totes les persones amb dret a vot el proper 24 de maig no votar feixisme ni racisme: #NoVotisPxC !

No podem deixar via lliure a la Garrotxa a personatges com l’Ignacio Mulleras, cap de llista de PxC a Olot, exdirigent del partit feixista Democracia Nacional i imputat, conjuntament amb Joan Carles Fuentes, regidor de PxC a Vic, i Robert Hernando, per l’intent d’homicidi de Josep Anglada: http://novotispxc.wordpress.com/2015/05/02/novotispxc-ignacio-mulleras-olot/ 

Des de UCFR Garrotxa continuarem treballant des de tots els fronts de manera activa i compromesa amb la convivència en la diversitat,  i per fer dels nostres pobles i barris espais lliures de feixisme i racisme, i denunciant totes aquelles agressions i vulneracions als drets humans. FEIXISTES NI A OLOT NI ENLLOC! NO PASSARAN!