La Comissió de Gèneres i Sexualitats Diverses i Dissidents (GSDD), després de celebrar les Primeres Jornades Dissidents sobre Perspectiva Trans* el febrer del 2020, ha elaborat un dossier aprofitant els recursos que van sorgir amb l’aterratge d’idees. 

La Comissió GSDD pretén trencar les desigualtats que el sistema cisheteropatriarcal imposa en tots els àmbits de participació, també a l’esplai. És per aquest motiu que els objectius són crear recursos pedagògics per treballar la perspectiva GSDD als esplais, generar discurs al voltant d’aquesta perspectiva i revisar els documents d’Esplac perquè la contemplin, i formar un espai segur, de cures i de formació al voltant del tema.

Així doncs, un dels propòsits inicials de la comissió GSDD va ser publicar un dossier de recursos per tal de treballar la perspectiva GSDD als esplais i fer que siguin un espai més segur, inclusiu i divers. 

En aquest dossier podreu trobar petites accions i dinàmiques per tal de començar a incloure la perspectiva GSDD a l’esplai en general. També hi trobareu activitats per fer amb els diferents grups d’edat de l’esplai i amb l’equip de monitores. I, a més, també hi trobareu la guia d’autodiagnosi de gènere pels equips de monis, una eina per detectar com treballeu la perspectiva de gènere al vostre esplai!