Com cada any, a l’Assemblea General Ordinària, els esplais d’Esplac van escollir les persones que formaran part de l’Equip de Coordinació (Equico) aquest curs 2021/22. Cada membre es referent d’un Sector Geogràfic i s’encarrega d’unes tasques concretes.

L’Equip de Coordinació (Equico) d’aquest curs compta amb un total de 7 persones. La presidenta d’Esplac és la Carmen Alonso-Villaverde. Té 28 anys i va ser infant i moni de l’esplai Sarau (Sant Cugat). La Car, aquest curs és referent del Sector Ripollès, Osona i Moianès, del Camp de Tarragona, del projecte Pla de Participació, Som Esplai i les àrees de Comunicació, Informàtica i del Grup de Posicionaments.  També serà l’encarregada de la relació d’Esplac amb la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia. Ens ha confessat que si fos un personatge de ficció li agradaria ser el Tuk Tuk, de la peli Raya, per poder-se fer una bola en qualsevol moment, transportar-se molt ràpid i ser-hi sempre que la necessitin!

Com a vicepresidència, tenim en Pau Casanovas. Té 21 anys i es de l’esplai l’Espurna (Sants, Barcelona). Serà el referent del Sector Vallès Occidental i Vallès Oriental. S’encarrega també de ser referent als nous projectes de Relleu i Locals i Territori. D’accions ordinàries, coordinarà la Formació, l’ASI i l’Escola d’Esplac. Com a relacions externes estarà amb l’Escola Lliure El Sol i s’encarrega també de la Coco (Comissió de Compliment), la presentació del conte del 40è aniversari d’Esplac i del Grup de Posicionaments. Ens confessa que el personatge que més el representa és El Professor de La Casa de Papel, perquè és una persona molt organitzada i li agrada sempre tenir-ho tot ben planificat i pensat!

A la vicepresidència segona tenim l’Alícia Antolín, té 23 anys i és de l’esplai Gatzara (Castellbisbal) i l’actual referent del Sector Barcelona. Alhora coordina els projectes de Línies Pedagògiques i la Comissió GSDD (Gèneres i Sexualitats Diverses i Dissidents)! S’encarrega també de l’ASI, la relació amb el CNJC i de la Trobada de sòcies, la presentació del conte i és la suplent a l’Equip Gestor de Protocol. Ens diu que se sent identificada amb lAnna de Frozen perquè aquest personatge viu intentant cuidar sempre dels seus vincles (tot i que no sempre li surt tot bé), és una mica sapastre i sempre confia en els altres. A més, és molt entusiasta, sensible, xerrameca i té moltes ganes canviar el món.

En Pau Camero és el secretari. Té 22 anys i ve de l’esplai La Fera (Terrassa). Enguany és el referent dels sectors Baix Besòs i Maresme i s’encarrega de l’àrea d’Internacional i del projecte d’Inclusió i Diversitat. També, coordina les relacions amb l’IFM-SEI, la Fede.cat i FOCIR. Ens confessa que s’identifica amb en Miguel Rivera de la pel·lícula COCO perquè és un personatge que tot i les retinències de la seva família, ell segueix creient en el que fa, lluita per aconseguir-ho i al final aconsegueix que l’entenguin i pugui dedicar-se a cantar!

A la tresoreria tenim en Pau Mora, de 24 anys i de l’esplai l’Espurna de Gràcia (Barcelona). És el referent dels sectors Baix Llobregat i Girona, del projecte de Relleu i de la Comissió Reduint Petjada. S’encarrega també de la Gestió de Recursos i de la relació externa amb el CNJC. Com a personatge de ficció diu que li encanta i seria en Sam (samseny) d’ El Senyor Dels Anells, persona de confiança, cap fred, té els objectius clars i no té por en aventurar-se en missions estranyes.

Com a vocal tenim l’Olga Castells, 26 anys i de l’esplai Güitxi-Güitxi de Tona. L’Olga és la referent dels sectors Bages i Berguedà, i Penedès, Garraf i Anoia. També coordina els projectes d’Infància i Esplaiada i el d’Inclusió i Diversitat. A la vegada, és responsabilitza de l’atenció personalitzada i del conte del 40è. També, del contacte amb la TIAC. Ens ha confessat que li agradaria ser l’Arale, intel·ligent, sempre amb ganes de passar-s’ho bé, mirant les coses amb il·lusió i acabar sempre trobant solucions. A més, l’Arale té molta força (interna i externa)!

I, per últim, a la Secretaria General hi ha la Clara Bricullé. Amb 26 anys i de tota la vida de l’esplai MIV (Vilafranca del Penedès). La Clara és la referent del projecte Pla de Participació i de la Comi Reduint Petjada. Entre les seves tasques també s’encarrega de la relació amb Incoop i de la Trobada de sòcies del 40è. I li agradaria ser… la Rey de La Guerra de les Galàxies! Li encantaria poder viatjar per les galàxies i ser tan forta i valenta com ella.

A més a més d’aquest equip tan bo, Esplac també comptem amb les figures de Representants de Comissió i amb els Equips Generals dels Sectors. Les primeres, com el seu nom indica, són portaveus i representants de les opinions preses i les línies marcades en cada comissió. Els Equips Generals dels sectors estan formats per les persones que coordinen l’acció dels sectors geogràfics amb unes funcions semblants a l’Equip de Coordinació, però en l’àmbit del sector geogràfic. Totes elles, igual que l’Equico, ho fan de manera voluntària.

Podeu veure quines cares fan totes aquestes persones a la pàgina “Equips” d’aquest web. Allà, també hi trobareu a la Secretaria Tècnica, els i les treballadores que realitzen la feina quotidiana d’Esplais Catalans, contribuint al desenvolupament dels projectes i donant suport als esplais.

EQUICO 21-22 - PRESENTACIÓ (40 x 21 cm)